EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Закупівельна ціна на ячмінь зростатиме

9 июля 2018 - Администратор

У цьому сезоні в основних портах України ціни на ячмінь стартували з 5500–5700 грн/т, що є вищим показником відносно старту минулого сезону. Про це propozitsiya.com повідомили в зерновій торговій компанії ТОВ "Алмейда Груп".

За словами експерта, на даний момент стартові закупівельні ціни на ячмінь тримаються, проте прогнозується їхнє зростання через низький урожай ячменю у цьому сезоні. “Ціни зростатимуть доти, доки ячмінь будуть купувати або не знайдуть, чим замінити. Рубіж 6000 грн/т ми точно подолаємо», — сказав співрозмовник.


На ціну цього року, зауважує аналітик, впливають порівняно низькі світові запаси ячменю і менший, ніж торік, урожай у Чорноморському регіоні.


Незважаючи на зростання світової площі під ячменем в 2018/19 МР, експерти Міжнародної ради по зерну прогнозують зниження світового врожаю ячменю до 144,9 млн тонн із 145,5 млн т в минулому сезоні на тлі зниження середньої врожайності.


Зокрема, експерти прогнозують зниження врожаю цієї культури в країнах Причорномор'я. У Росії урожай очікується на рівні 18,1 млн тонн (-1 % до попереднього сезону), в Україні — 7 млн тонн (-19,5%), в Казахстані — 3 млн тонн (-9,7%).

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!