EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Золота земля: що вигідніше вирощувати в Україні

27 октября 2017 - Администратор

За підсумками 2017 роки рентабельність більшості сільськогосподарських культур буде нижче, ніж рік тому. Перш за все, це пов'язано зі збільшенням витрат на виробництво (пальне, добрива, засоби захисту рослин). Цього року соняшник може поступитися своїм лідерством по вигідності вирощування інших культур. Про це повідомив гендиректор консалтингового агентства «УкрАгроКонсалт» Сергій Феофілов.

За даними УкрАгроКонсалт, найбільш рентабельними агрокультур в минулому році були соняшник (63%), горох (58%) та кукурудза (45%). В цілому прибутковість рослинництва рік тому складала понад 50%.

Як розповів гендиректор ТОВ «Харвіст-Холдинг» Дмитро Скорняков, зараз соняшник, особливо в південних областях, починає поступатися іншим культурам, так як тривале вирощування цієї культури виснажило грунт. Фермери все частіше сіють льон, горох та інші бобові, які сприяють підвищенню якості грунтів.

«Думаю, що в найближчі роки бобові будуть все вище підніматися в ТОП-10 найприбутковіших культур», - повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!