EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Зростання цін на соняшникову олію неминуче через недобір врожаю в Україні

10 октября 2017 - Администратор

У новому 2017/18 сезоні соняшник вимагає до себе пильної уваги всіх учасників ринку. Ще навесні, в період посівної, традиційно постало питання розміру площ під цією олійною культурою, і, як завжди, аналітикам довелося дооцінювати офіційні дані. 

Так, статистика відзвітувала про 5,943 млн. га, засіяних під врожай соняшнику в 2017 році. За оцінками УкрАгроКонсалт, всупереч початковим прогнозами, скорочення клина сівби соняшнику не відбулося, розмір площ залишився на рівні минулого року - 6,4 млн. га.

Більш суттєвою проблемою для всіх учасників олійного ринку в поточному році стає недобір по врожайності. Той факт, що на початку жнив врожайність поточного року була на 35% нижче торішньої, а до початку жовтня скоротилася до 12%, не рятує Україну від дефіциту сировини на ринку і змушує «різати» прогнози.

З огляду на поточну ситуацію, УкрАгроКонсалт очікує скорочення обсягів виробництва насіння соняшнику, так і соняшникової олії і, як наслідок, зниження експортного потенціалу ринку соняшникової олії, що стане фактором підтримки цін на сировину і на продукти переробки.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!