EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

В Україні ціни попиту на соняшникову олію залишаються на рівні 1000 $/т FCA, 1050 $/т – СРТ–порти Чорного моря, 1100-1150 $/т – з доставкою в порти Варни.
Про це повідомляють аналітики електронної зернової біржі GrainTrade.

Промисловий вилов у водоймах України у зв’язку зі збройною агресією рф впав на понад 70% у порівнянні з минулим роком. Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України, пише agronews.ua.

Про це йдеться у звіті Держпродспоживслужби щодо фітосанітарного стану сільгоспкультур.

Станом на 29 вересня українські аграрії мали в наявності 32,91 тис. тонн засобів захисту рослин, що становить 93,7% від заявленої потреби на п.р. (35,11 тис. тонн). Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики України.

 

Філія вантажних перевезень UZ-Cargo «Укрзалізниці» переглянула у бік підвищення плати за використання більшості типів вагонів власного парку компанії на жовтень 2022 року. Про це повідомила прес-служба «Укрзалізниці», пише agronews.ua.

З 24 лютого по сьогодні укладено 21 192 угод на ринку землі, вони охоплюють площу в 37 463 га.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

1 жовтня 2022 року для України набрали чинності положення Конвенції про процедуру спільного транзиту і для бізнесу відкрилась можливість міжнародного переміщення товарів з 35 іншими країнами-учасницями за одним транзитним документом. Про це повідомляє Урядовий портал.

Продовження дії угоди про експорт продовольства з трьох українських портів залишається під питанням. Таку думку висловив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський на саміті Future of Food and Farming Summit у Парижі, пише agronews.ua.

Більшість культурних рослин краще розвивається за нейтральної або слабокислої реакції ґрунту. Різні рослини мають неоднаковий інтервал рН, сприятливий для їх росту й розвитку, пише журнал The Ukrainian Farmer.

Європейська Бізнес Асоціація провела опитування регіонального бізнесу про умови підприємницької діяльності на місцевому рівні.
Участь у дослідженні взяли представники 90 компаній з регіональних офісів Європейської Бізнес Асоціації у чотирьох стратегічних регіонах, де зосереджені регіональні офіси Асоціації - Львів, Одеса, Харків, Дніпро.

Голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров презентував військові облігації у Дії. Це цінні папери, які держава випускає під час воєнного стану. Придбання облігацій – це надання боргових зобов'язань державі, повернути їх можна з відсотками.

В Україні комунальні підприємства розіслали повідомлення, що у разі наявності заборгованості є ризик, що опалювальний сезон так і не розпочнеться. Для оплати пропонують підписати договір реструктуризації: він передбачає, що сім’ї будуть віддавати за комуналку та борг до 25% свого доходу. Про це повідомляє obozrevatel.com, пише agronews.ua.

Регіональна газова компанія та «Галс Агро» і нідерландська компанія STX підписали меморандум про співпрацю з метою продажу першого в Україні біометану до Європи.
Про це повідомляє Регіональна газова компанія (РГК) повідомляє у Фейсбуці.

Українці зареєстрували 3400 нових автомобілів у вересні, що на 16% більше, ніж у серпні. Про це повідомляє профільна асоціація Укравтопром.
Порівняно з вереснем 2021 року продаж нових авто скоротився у 2,8 раза.

Національний банк уточнив низку норм, розширивши можливості ведення зовнішньоекономічної діяльності українським бізнесом. Відповідні зміни містяться у постанові Правління НБУ від 29 вересня 2022 року № 211.