EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

За останній тиждень подорожчала не лише пшениця другого та третього класу, а й кукурудза

Українські виробники скла зупинили роботу через високі ціни на газ

Кабінет Міністрів України затвердив порядок консервації деградованих, малопродуктивних та забруднених земель шляхом припинення або обмеження їх використання на визначений термін для подальшої висадки на таких ділянках лісових масивів, створення лук або їх ренатуралізації. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, пише agronews.ua.

Частка фальсифікату пестицидів на ринку України сьогодні складає 20-30% обсягу продукції‚ а кількість підроблених препаратів‚ призначених для роздрібного продажу населенню перевищує 50%. Про це розповіла народна депутатка України Олена Вінтоняк в матеріалі «Державне регулювання ринку пестицидів. Курс на наведення ладу» на AgroPolit.com.

Державне регулювання цін на продукти харчування обмежено вплине на інфляційні процеси. Про це повідомив на брифінгу заступник голови Нацбанку Сергій Ніколайчук.

Понад 62 км дороги зі Львова до Рави-Руської відремонтують за 4,2 млрд грн. Відповідний тендер Служба автомобільних доріг Львівщини оголосила на електронному майданчику публічних закупівель Prozorro.

Вітчизняне свинарство розпочало 2022 р. з черговим антирекордом за чисельністю свинопоголів’я в країні — 5,54 млн гол. Про це розповіли аналітики Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані Державної служби статистики України.

Україна втратила можливість залучати зовнішній капітал унаслідок стресової ситуації на ринку зовнішніх запозичень через зростання геополітичної напруги. Про це під час пресбрифінгу з монетарної політики розповів директор департаменту відкритих ринків Національного банку Олексій Лупін.

Національний банк погіршив прогноз інфляції та зростання валового внутрішнього продукту України на 2022 р.

Про це говориться у повідомленні регулятора.

Українські агровиробники спостерігають зменшення родючості ґрунтів на своїх полях. Про це свідчать дані опитування, проведеного фахівцями БТУ-ЦЕНТРу, пише agronews.ua.

Депутати провалили голосування за те, щоб відтермінувати обов'язкове застосування касових апаратів (РРО - реєстраторів розрахункових операцій) для ФОП.

Після п’яти років селекційної роботи вінницька компанія «Мнагор» представила сорт Монблан, що має найбільшу білизну, яка не втрачається після термічної обробки, що важливо при консервації.

Компанія "Сінево Україна", яка є власником мережі медичних лабораторій, звинуватила податкову службу у вимаганні майже 1,1 млрд грн.