EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Відповідне розпорядження від 24 листопада оприлюднене на Урядовому порталі, повідомляє "Укрінформ".

В Україні нестримно ростуть ціни на столовий буряк. Зараз вартість цього коренеплоду на ринку в 3,3 рази вища, ніж була на цю пору торік. При цьому найближчим часом не варто чекати на її зниження чи хоча би на стабілізацію.

Вартість використання вагона-зерновоза парку АТ «Укрзалізниця» з червня 2021 р. по листопад 2021 р. зросла в 53,6 рази — з 111 грн вагон/доба до 5 953,25 грн вагон/доба (без ПДВ). Про це йдеться у зверненні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» до міністра інфраструктури України та в.о. голови правління «Укрзалізниці» щодо необхідності врегулювання ситуації з безпрецедентним зростанням вартості транспортування зернових вантажів залізничним транспортом, пише agronews.ua.

В Україні зафіксували значне подорожчання низки продовольчих продуктів, зокрема соціальних. Така диспропорція цін може спровокувати настання не лише енергетичної, але й продовольчої кризи. Таку думку висловила віцепрезидентка НААН, академік Ануш Балян, пише agronews.ua.

В Земельному кодексі України введена законом норма, яка забороняє купівлю-продаж українських земель с/г призначення іноземцям. Попри це, цілком імовірно, що іноземці зможуть купувати українську землю років через 10-20. Про це повідомляє zemliak.com, пише agronews.ua.

НАЕК "Енергоатом" та американська компанія Westinghouse домовилися побудувати два енергоблоки на Хмельницькій атомній електростанції.

Економічна модель вантажного напрямку Укрзалізниці надалі опиратиметься не на надприбутки від ажіотажного підвищення вартості перевезень у піковий період, а на партнерські відносини з вантажовласниками, – розповів Радник голови правління УЗ та експерт логістичного ринку Юрій Щуклин. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

В Україні загальна чисельність свиней на початку листопада склала 5,98 млн гол., що на 3,2% чи майже 200 тис. голів менше ніж рік тому.

Вітаємо всіх, хто має відношення до сільського господарства з професійним святом, Днем працівників сільського господарства України. Бажаємо міцного здоров’я, щастя, добра та наснаги. Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ниви, втілюються в життя Ваші плани, задуми та сподівання.

Верховна Рада прийняла за основу проект закону "Про внесення змін до закону "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" (нова редакція) та інших законодавчих актів України".

Оновлена економічна модель вантажного напрямку АТ «Укрзалізниця» буде заснована не на надприбутках від ажіотажного зростання цін на перевезення в піковий сезон, а на партнерських взаєминах з власниками аграрних вантажів і підвищенні ефективності перевізних потужностей завдяки їх рівномірному завантаженню протягом року. Про це заявив радник голови правління компанії Юрій Щукін, пише agronews.ua.

Для підвищення рівня професійно-технічної освіті в Україні дуже важливим є залучення фахівців з виробництва до викладання в технічних вищих навчальних закладах.

В ході врочистостей до Дня працівників сільського господарства, засновник сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Дубенська аграрна компанія» Володимир Меткий нагороджений цінним подарунком Рівненської обласної державної адміністрації.

Новий сорт білого люпину передано на державне сортовипробування. Він унікальний тим, що є безалкалоїдним, тобто може використовуватися в харчовій промисловості і стати замінником сої.

Держгеокадастр пропонує змінити алгоритм розрахунку Фондом держмайна України оціночної вартості земельних ділянок сільськогосподарського призначення для купівлі/продажу землі. Про це пише AgroPolit.com.