EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

У Сумській області за рік поголів’я ВРХ зменшилося на 6,6%, свиней — на 9,5%, птиці — на 4,5%. Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Сумської ОДА, пише agronews.ua.

Аукціон з приватизації АТ "Перший київський машинобудівний завод" (завод "Більшовик") відбувся 27 жовтня. Торги завершено зі ставкою в розмірі 1 429 017 000 гривень.

Закон України №1444-IX від 18.05.2021 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо продажу земельних ділянок та набуття права користування ними через електронні аукціони» передбачає, що державні та комунальні землі як промислового, так і сільськогосподарського призначення чи для забудови продаватимуть та орендуватимуть виключно на електронних аукціонах в електронній торговій системі, пише agronews.ua.

Фаворит "Укравтодору" без тендера отримав 117 мільйонів на невідомі "додаткові роботи"

В Україні наступного року може не вродити хліб або вродити дуже скупо. Причиною втрати врожаю може стати біда, що масово шириться посівами озимих культур. Їх заполонили миші, які буквально з'їдають молоденькі рослини на корені.

Оператори газорозподільних мереж (облгази) ініціюють зростання тарифів на розподіл природного газу на 2022 рік на 61-443%, однак обґрунтованість цих пропозицій ще не перевірялася регулятором і тарифи для них не затверджувались. Про це повідомляє Бізнес Цензор, пише agronews.ua.

Національний банк затвердив вимоги для допуску страхових компаній для надання послуг страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Тростянецький спиртзавод виставили на приватизацію за 44 мільйони грн.

На 60% зросла кількість боргів в Єдиному реєстрі боржників з початку цього року. Якщо в січні їх було 4,2 млн, то станом на жовтень вже 6,8 млн.

Цьогоріч очікується дефіцит часнику, що пов'язано з дощовою осінню, заморозками, а потім – засухою. На сьогодні великі гравці вже реалізували 80-90% часнику.

Кошти виділили для зменшення впливу пандемії коронавірусу на економіку.

Закон передбачає розвиток виробництва біометану в Україні

У Вінницькій області через збитковість вирощування яблук у поточному році можуть викорчувати близько 3 тис. га садів.

Вирощування мікрозелені – хороша можливість стати фермером для містян. Таке заняття не потребує наявності земельних ділянок, а інвестиції у ферму порівняно невисокі. Крім того, можна створювати додану вартість продукції, здійснюючи переробку мікрогріну. Через популяризацію здорового способу життя та харчування такі продукти стають дедалі популярнішими, а українські фермери, що займаються мікрозеленню, виграють у конкурсах стартапів, повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Держгеокадастр пропонує змінити алгоритм розрахунку Фондом держмайна України оціночної вартості земельних ділянок сільськогосподарського призначення для купівлі/продажу землі.