EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Пенсійний фонд України (ПФУ) просить Кабінет міністрів збільшити його бюджет на 4,34 млрд грн для забезпечення виплати пенсій, зокрема для підвищення мінімальної пенсії для осіб віком від 65 років, яке має відбутися з 1 грудня.

На Публічній кадастровій карті (map.land.gov.ua) з’явився новий інформаційний шар «Інформація щодо розпаювання земель», що містить дані про окремі колективні сільськогосподарські підприємства та посилання на завантаження на порталі метаданих (працює у тестовому режимі у зв’язку із модернізацією) проектів землеустрою, на основі яких були виділені земельні паї працівникам колишніх колективних господарств.

Держава має допомогти врегулювати цінову ситуацію на українському ринку соняшникової олії. Такого висновку дійшли учасники круглого столу, що відбувся 15 листопада в Комітеті Верховної Ради України з питань економічного розвитку.

Фонд державного майна виставив на приватизацію Вузлівське місце провадження діяльності (МПД) та зберігання спирту, що на Львівщині.

Виплату анонсованої президентом 1 тисячі гривень для повністю вакцинованих проти Covid-19 профінансують самі ж українці, які платять податки.

Фонд державного майна виставив на продаж Калуську ТЕЦ («Калуська теплоелектроцентраль-Нова»), другий за потужністю об'єкт у Бурштинському енергоострові.

Кабінет міністрів підтримав законопроект, який встановлює додаткові вимоги до маркування і реалізації харчової продукції та удосконалює чинне законодавство в харчовій сфері.
Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

У Федерації роботодавців транспорту України заявили, що рішення Мінінфраструктури щодо списання залізничних вагонів за віком призведе до катастрофічних для вітчизняної економіки наслідків.

Яловичина, як один із популярних світових видів м’яса стає дедалі недоступнішим у раціоні споживання українців через довготривалу тенденцію до зниження поголів’я великої рогатої худоби та цінову політику. Про це повідомляє УКАБ, пише agronews.ua.

В Україні 28 жовтня набули чинності нові правила, за якими одночасно з купівлею-продажем нерухомості набувається і право власності на земельну ділянку, на якій розташована будівля.

Вирощування топінамбура може стати прибутковим бізнесом

Кабінет міністрів запроваджує в Україні нову модель надання клієнтоорієнтованих послуг центрами зайнятості.
Про це йдеться у відповідній постанові уряду, повідомляє Міністерство економіки.

Сьогодні на елеваторах відмовляються брати зерно на зберігання у сторонніх поклажодавців, оскільки його потрібно сушити. Оскільки ціна на газ може зрости ще більше, то на елеваторах не можуть визначитись із цінами на послуги. Про це повідомляє Elevatorist.com, пише agronews.ua.

Попри те, що осінь пора збору врожаю, багато продуктів в Україні істотно подорожчали. Зокрема, останнім часом зростають ціни на крупи. Але ж в Україні зібрано хороший врожай зернових. У чому ж причина?

В Україні на сьогодні працює 28 цукрових заводів, вироблено вже понад 400 тисяч тонн цукру. Спочатку мали запускатися 34 заводи, але через здорожчання газу 4 вже офіційно відмовилися розпочинати сезон цукроваріння.