EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

У парламенті офіційно оголосили про створення міжфракційного депутатського об’єднання «За розвиток молочної галузі України».

Національний банк України (НБУ) прогнозує, що у 2022 році бізнес виведе за кордон дивіденди на загальну суму $8 млрд.

Бельгійський інвестор SREW NV із виробництва електроенергії з відновлюваних джерел звернувся до міжнародного арбітражу з вимогами до України виплатити мінімум 70 млн євро, повідомляється в проєкті розпорядження уряду щодо закупівлі юридичних послуг від Міністерства юстиції.

Наступного року суми єдиного податку для ФОП I та II групи традиційно зростуть. Станеться це через підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму.

В Україні уже спостерігаються перші ознаки дефіциту якісного борошна для випікання хліба і хлібобулочних виробів: борошномели попереджають, що вже найближчим часом і вони матимуть проблеми із нестачею якісної сировини.

Фонд держмайна України продав спиртзавод у селі Вузлове Червоноградського району Львівської області за 333,3 млн грн. Нерухомість площею 12 тис. м2 придбала київська компанія, з якою найближчим часом мають укласти договір. Про це повідомляє zaxid.net, пише agronews.ua.

АТ «Укрзалізниця» в ході робочої зустрічі, що відбулася 6 грудня з учасниками зернового ринку, презентувало ініціативу, яка передбачає проведення аукціонів із продажу послуг вагонів-зерновозів компанії з горизонтом 5 місяців.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який передбачає обмеження для діяльності ФОП та реорганізацію спрощеної системи оподаткування.

Станом на 6 грудня кількість земельних аукціонів, що проводяться в системі Прозорро.Продажі, досягла 1542, з яких 1042 з оренди землі (загальна площа земельних ділянок – 7244 га) і 500 з відчуженню (загальна площа – 729 га). Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики України.

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством економіки України та Державним бюро метрології Республіки Хорватія.

Депутати ініціюють реорганізацію спрощеної системи оподаткування. Відповідний законопроект № 6348 зареєстровано у Верховній Раді.

Відповідне рішення суд апеляційний суд прийняв 30 листопада і воно набрало законної сили, повідомляє пресслужба Фонду держмайна.
До винесення рішення суду 49% ТОВ "ЗТМК" належало компанії "Толексіс Трейдінг Лімітед" (група компаній DF Group Дмитра Фірташа).

Калуську ТЕЦ продали донецькій компанії за 801 млн грн

Директор ТОВ «Озерна Агро» Вільд Бертольд Карл Алоіс заявляє про крадіжку його зерна рейдерами за сприяння поліції на 20 млн гривень. Про це повідомляє Українські Новини, пише agronews.ua.