EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 р. № 28 та від 24 січня 2020 р. № 29», розроблену Мінфіном.
Про це повідомляє пресслужба відомства.

В Україні фізичним особам-підприємцям вже у жовтні почали приходити повідомлення про виникнення податкового боргу за листопад і грудень 2021 року.

Глобальна криза яблучного ринку, яка виражається в зниженні світової торгівлі свіжим яблуком на 1% за рік на тлі зростання обсягів виробництва на 2% за рік і безпрецедентного тиску на ціни, змушує виробників по всьому світу шукати шляхи виходу з ситуації.

Найвищу врожайність гречки наразі зафіксували у Вінницькій області

На Волині планують розвивати вирощування топінамбуру. Це не тільки культура з 1 га якої можна отримати прибуток в 70-90 тис. грн, а й чудова екоальтернатива паливу.

За даними Державної служби статистики України, реалізація свиней на забій сільськогосподарськими підприємствами за три квартали 2021-го зросла на 13,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

З відкриттям ринку землі, аферисти кожного разу вигадують нові схеми обману землевласників. Одна з таких схем — це перепродаж землі представниками пайовиків за довіреністю. Повідомляє Економічна правда.

У четвер, 21 жовтня, на «Володимир-Волинській птахофабриці» запустили цех з виготовлення м'ясо-кісткового борошна.

З нагоди Дня працівників харчової промисловості Дубенською міською радою пам’ятним орденом «Незалежна Україна» відзначено керівника організації роботодавців Дубенщини Юрія Іващенка, а колектив приватного підприємства «Комбінат продуктів харчування» на чолі з керівником Віктором Петровичем Фесюком - Грамотою Дубенської міської ради.

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №6149, який ініціює збільшення ставки ввізного мита для більшості засобів захисту рослин з 0% до 2%. Така ситуація може призвести до здорожчання більшості сільгосппродукції. Повідомляє Економічна правда.

Законом «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» передбачено щорічне підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи, в тому числі громадського об'єднання.

Станом на 19 жовтня 2021 р. відзначається черговий стрибок цін на карбамід — до 27,8 тис. грн/т. Про це повідомляє SuperAgronom.com, пише agronews.ua.

На Інспекційному порталі з'являються проекти річних планів державних перевірок для бізнесу на 2022 рік. Наразі заплановано 111 735 перевірок підприємств та підприємців, зокрема:

Представники бізнесу почнуть звільняти українців з роботи. Скорочення загрожує підприємствам сфери промисловості, будівництва та надання послуг.

Україні процес безоплатної приватизації землі треба зупинити або трансформувати. Це пов’язано з тим, що така процедура не може існувати з ринком землі, а також криє в собі велику корупцію і соціальну несправедливість.Таку думку висловила адвокатка й радниця із земельного законодавства Програми USAID Анна Федун. Повідомляє agrotrend.com.ua, пише agronews.ua.