EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

На засіданні 11 серпня Уряд України звільнив з посади виконувача обов’язки голови правління «Укрзалізниці» Івана Юрика, та призначив на цю посаду Олександра Камишина після того, як РНБО України ініціювала запровадження тимчасового керівництва на «Укрзалізниці» до обрання голови правління та формування нових органів управління з огляду на критичний стан компанії, що загрожує національній безпеці країни.

У серпневому балансі експерти USDA знизили у порівнянні з оцінками липня прогноз світового виробництва кукурудзи у 2021/22 МР на 8,68 млн тонн до 1186,12 млн тонн (1115,1 млн тонн у 2020/21 МР) внаслідок обумовленого низькою врожайністю різкого скорочення виробництва у США на 10,53 млн тонн до 374,68 млн тонн (360,2 млн тонн у 2020 році), хоча аналітики оцінювали його у 380 млн тонн.
Про це повідомляє GrainTrade.

До 2024 року "ПриватБанк" планує зменшити число відділень до 1250, а кількість працівників - приблизно до 15,5 тис. осіб.
Про це йдеться в оновленій стратегії "Приватбанку" до 2024 року, пише сайт "Мінфін".

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук заявив, що вартість української землі буде залежати від її стану, пише agronews.ua.

Державне підприємство "Медичні закупівлі України" збирається закупити більше 600 машин швидкої допомоги, які не відповідають реальним потребам медиків в регіонах і "заточені" під конкретного виробника.
"МТВ (медико-технічні вимоги) передбачають, що всі автомобілі повинні бути укомплектовані прийомними пристроями для носилок з амортизацією. Для розуміння: їх вартість - від 9000 євро, що по відношенню до очікуваної вартості всієї "швидкої" становить близько 15%. Якщо додати вартість найдешевшого базового авто і витрат на виготовлення медичного салону, то більш ніж на 15 одиниць медичного обладнання залишаться "копійки", - заявили в компанії ТОВ "Ксенко Авто Продакшн". - Очевидно, держава збирається погіршити рівень надання екстреної медичної допомоги та закупити дешеві авто з найдешевшим медичним салоном і обладнанням".

Уряд схвалив проект постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства”, розроблений за ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Президент України підписав законопроєкту №2289 про внесення змін до статті 4 Закону України “Про пестициди та агрохімікати”, яким дозволяється ввезення в Україну дослідних зразків новітніх засобів захисту рослин. Про це йдеться на сайті Ради, пише agronews.ua.

Державний Ощадбанк може отримати 100 млн євро від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР). При цьому сам ЄБРР отримає право викупу частки в банку. Тобто така угода – це крок до приватизації Ощадбанку.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 5805, яким хочуть заборонити продаж алкогольних напоїв та цигарок будь-яких видів в супермаркетах. 

В Україні візитні картки, які видаються співробітникам, хочуть обкласти податком.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість при оподаткуванні операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції» № 1600-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 1 липня, повідомила прес-служба глави держави.

Закордонний бізнес закликали перенести виробництво до України

Випускати напої під назвою “коньяк” вірменські виробники повинні припинити з 2032 року.

Дослідники з Університету штату Північна Кароліна (NCSU) у співпраці зі Службою інспекції здоров’я тварин і рослин Міністерства сільського господарства США створили інструмент для прогнозування будь-якого типу захворювань або патогенів, незалежно від їх місцеперебування.

Фермер не майнить біткоіни, тому що для цього потрібно значно більше електрики.