EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

30 вересня у Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону № 6120 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб (ініціатор - Кабмін).

Держекоінспекція підготувала звернення щодо необхідності проведення позапланових перевірок підприємств у сфері поводження з засобами захисту рослин, стимуляторами їх росту.

В парламенті готовий до розгляду законопроект №6068, яким має бути запроваджена заборона на використання цього продукту у вітчизняній харчовій промисловості.

Порівняно з попереднім кварталом цей макроекономічний показник в Україні скоротився на 0,7%.

Згідно з оперативними даними Державної митної служби, станом на 20 вересня Україна з початку 2021/22 МР (1 липня) експортувала 11,552 млн тонн зернових і зернобобових культур, що на 1,077 млн тонн перевершує показник на аналогічну дату роком раніше. Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики України.

Держекоінспекція виявила масштабний незаконний видобуток бурштину на заповідних територіях. Про це повідомляє Держекоінспекція Поліського округу, пише agronews.ua.

З метою збереження та охорони популяції раків в Україні діє літньо-осіння заборона на вилов цих річкових мешканців. Залежно від погодних умов період початку та закінчення заборони у деяких областях може відрізнятися. Про це повідомляє Держрибагество, пише agronews.ua.

Всеукраїнська громадська організація «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України» підписала договір субгранту з компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк» про створення ресурсного онлайн-центру «Кращі АГРО практики для мікро-, малих та середніх підприємств (ММСП)» в рамках реалізації Проєкту «Програма USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО)».

У ДПС пояснили, чи має право контролюючий орган протягом дії карантину проводити перевірки юридичних осіб за період, який перевищує 1095 днів.

Наказом Мінінфраструктури від 24.06.2021 № 337 оновлено Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів.

Світовий попит на горіхи стабільно зростає. Торік він був забезпечений тільки наполовину і в українських виробників є всі шанси успішно експортувати горіхи.

Морпорти України у липні відвантажили на експорт 462,7 тис. тонн олійних і продуктів їх переробки, що на 7,3% нижче показника попереднього місяця (499,3 тис. тонн з урахуванням актуалізації даних).
Про це повідомляє ІА «АПК-Інформ».

Половина всього українського експорту – продовольча та металургійна сировина.
Світова торгівля оговтується після коронакризи, такі ж тенденції спостерігаються й в Україні. Так, за 6 місяців цього року на третину зріс експорт вітчизняних товарів у порівнянні з цим же періодом 2020-го, його сума сягнула майже 30 млрд дол.

Українські фи не можуть зареєструвати податкові накладні, щоб продати свій врожай, бо податкова служба вчасно не оформлює документи. Про це повідомляє biz.today.ua, пише agronews.ua.