EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Сьогодні, 22 листопада, на засіданні Кабінету Міністрів України було схвалено постанову про внесення змін до Типового договору оренди землі, якими удосконалено механізм управління у сфері використання та охорони земель, збереження та відтворення родючості ґрунтів.

Україна експортувала сир, молочну сироватку і масло Україна за 10 місяців експортувала молочних продуктів на суму 225,6 млн доларів, що на 73,2% більше, ніж за аналогічний період 2016 року. 

У Дніпрі розпочалася підготовка до однієї з найвідоміших в Україні події – 17-ої Національної виставки агротехнологій «Агропром». Захід, у якому регулярно беруть участь кращі професіонали аграрного бізнесу, відбудеться 28 лютого - 2 березня 2018 року.

В Україні буде введено в експлуатацію перший завод з виробництва органічних масел «Укролія Органік». Про це повідомляє propozitsya.comз посиланням на "АПК-Інофрм".

Асоціація «Свинарі України» спільно з експертами Інституту екологічного управління та збалансованого природокористування напрацює галузевий стандарт з оцінки впливу на довкілля.

 Провідна компанія-виробник ТОВ "Склоресурс", предметом діяльності якої є переробка скла для будівництва та архітектурного дизайну, запрошує до своєї команди Програміста 1 С

Дев'ять виробників соняшникового шроту і бурякової макухи України отримали право на експорт своєї продукції в Китай.

Останніми роками забезпеченість вітчизняного ринку фруктосховищами зросла з 10% до 80%. Незважаючи на це, необхідність будівництва сучасних об’єктів все ще існує, повідомляє Pro-Consulting.

Світовий банк визнав український земельний кадастр одним із найдосконаліших в світі.

Станом на 17 листопада в Україні працюють 46 цукрових заводів, які вже виробили близько 1,5 млн тонн цукру, що повністю забезпечує внутрішнє споживання.

Основну частину партію яблук підприємство «Гадз» скерує в Швецію у січні-лютому 2018 р. 

У вересні 2017/18 маркетингового року випуск соєвої олії великими і середніми підприємствами України склав 11,5 тис. тонн, що на 16% більше в порівнянні з попереднім місяцем (9,9 тис. тонн).

Державний "Укргазбанк" залучив кредит Європейського інвестиційного банку і Європейського інвестиційного фонду на суму 50 млн євро для кредитування малого і середнього бізнесу (МСБ). 

Передача державних земель у розпорядження об’єднаних територіальних громад відродить тіньові схеми здачі цих земель в оренду і призведе до недобору від 7,5 до 12 млрд грн щороку. 

Асоціація «УКРСАДПРОМ» у відритому листі звернулася до Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням переглянути існуючий механізм розрахунку та виплати дотацій виробникам плодово-ягідної продукції за державною програмою 2801580 «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників».