EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Валова продукція тваринництва в 2017 році очікується на рівні 69,2 млрд грн. Це лише на 0,6% менше показників 2016 року, тоді як торік спад обсягів виробництва цього виду продукції складав 2%, а у 2015 році - 3,7%.

Дорога, що з’єднає три основні українські порти — Одеський, Миколаївський та Херсонський — один з інфраструктурних інвестиційних проектів, що буде фінансуватися урядом КНР.

В Україні підходить до завершення сівба озимих культур, і саме час провести оцінку розподілу площ під сельхозкультурами.

Бізнес завжди був і буде сферою особистих рішень і особистої відповідальності. Рішення можуть бути своєчасними і запізнілими, вірними і не дуже.

Комітет ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин разом з асоціацією «УКРСАДПРОМ» внесли зміни до проекту держбюджету України на 2018 р., що передбачають виділення 300 млн грн на підтримку садівництва

Більшість українських агровиробників через брак елеваторів змушені продавати зерно трейдерам «з коліс», не маючи можливості дочекатися зростання цін на світових ринках і отримати більш високий дохід.

Національна федерація домовласників Великобританії виявила, що однією з важливих причин міграції сільського населення в міста є відсутність або слабка інтенсивність широкосмугового Інтернету.

У листопаді аграрії отримали бюджетну дотацію у розмірі 635 млн грн, що на 157,4 млн більше ніж у попередньому місяці. Загалом, сума виплат, отриманих у 2017 р., склала 3 427,6 млн грн, що складає 85% від передбачених за цією програмою у поточному році 4 млрд грн. Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

Туризм на фермах ще не досить розвинений в Україні. Натомість як аграрії у сусідній Польщі - рольники – регулярно приймають гостей-туристів. До сільського зеленого туризму в усіх країнах Європи ставлять помірковано з точки зору фіскальних служб. Наприклад, кількість ферм в Італії, що регулярно приймають туристів, збільшилася в 7 разів за останні 10 років. 

До 2030 року в рамках Національної стратегії управління відходами в Україні побудують 800 нових підприємств із переробки вторинної сировини, утилізації та компостування біовідходів.

Генеральний директор групи компаній «Вілія», що працює в Волинській обл., Євген Дудка заявив про готовність скуповувати місцеві землі по $5000 за гектар у випадку початку їх вільного продажу. Тобто, майже стільки, скільки вони коштують зараз у Словаччині – країні-члені ЄС, де на кожен гектар сільгоспугідь можна отримувати дотації з європейського бюджету.

Інвестиції надасть американська компанія Oriole Capital Group.

KMZ Industries та «Агропросперіс Банк» уклали партнерську угоду про фінансування придбання елеваторного обладнання для малих та середніх агровиробників за пільговими відсотковими ставками.

У стінах Київського національного економічного університету 9 листопада відбулася міжнародна науково-практична конференція на тему: "Аграрний бізнес в Україні: глобальні виклики та роль економічної науки".

В Україні поки що пропонується дуже малий спектр агротуристичних продуктів і послуг. Необхідно їх розширити і впровадити такі нові для нас види як агроготелі, агрогастрономія, агророзваги, агротерапія та інші. Про це мова йшла на семінарі «Основи знань з надання гостинності особистих та та фермерських господарств», проведеному Спілкою сприяння розвитку сільського зеленого туризму (Спілка СЗТ України), пише propozitsiya.com.