EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Завод із переробки льону та конопель незабаром з’явиться на місці колишнього комбінату харчових продуктів у м. Глухів. Про це повідомили sts.sumy.ua.

Але угода відбудеться тільки в разі наявності цікавих активів в регіонах присутності компанії.

Згідно останніх даних Державної служби статистики України (ДССУ) у січні-жовтні поточного року виробництво молока в господарствах усіх категорій склало 8 млн 960,4 тис. тонн, що на 0,8% менше, ніж за відповідний період минулого року. Про це поінформувала аналітик Асоціації виробників молока Яна Музиченко.

Асоціація фермерів і приватних землевласників України (АФЗУ) розробляє проект закону «Про обслуговуючі сільськогосподарські кооперативи».

Cкільки коштує готова система з видобутку віртуальних грошей.

В рамках проекту із просування експорту у секторі овочів і фруктів та органічної продукції ФАО та ЄБРР шукають виробників, які зацікавленні в експортуванні до країн Азії та бажають взяти участь у торгівельній поїздці на прямі переговори щ мережами супермаркетів у країнах Азії.

Організацією роботодавців «Спілка роботодавців Дубенщини» підготовлено та подано на розгляд спеціалізованого конкурсу грантів  «Запровадження європейських норм і практик на ринку праці» Проект «Сприяння розвитку та наближення ринку праці м.Дубна та Дубенського району до стандартів Європейського Союзу».

Найвища середньостатистична врожайність пшениці на рівні 9,61 т/га очікується в Ірландії, а найнижчий урожай - 2,14 т/га в Португалії. 

Україна зацікавлена ​​в створенні на своїй території спільних з Канадою підприємств і експорту їх продукції в ЄС. Про це розказала замміністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська.

Міністерство юстиції запровадило механізм автоматичного обміну даними між реєстром майнових прав і Держгеокадастром, який унеможливить реєстрацію подвійних договорів оренди землі, оскільки реєстратор просто фізично не зможе цього зробити. Про це повідомила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова.

Закон про приватизацію державного майна депутати розглянуть в четвер, 9 листопада, першим питанням. Новий закон запроваджує лише два способи продажу - це аукціон і викуп об’єктів приватизації.

У посівах озимих зернових колосових культур продовжують живитися личинки хлібної жужелиці, які пошкодили 1-4% рослин. Також скрізь на 10-28% обстежених площ, 0,5-6% рослин пошкоджено личинками злакових мух.

Українська аграрна конфедерація виявила декілька «тіньових зон» в українському агросекторі. Зокрема, з’ясувалося, що в тіньовому обробітку знаходяться близько 8 млн га землі.

У 2017 році Держгеокадастр відновив перевірки дотримання земельного законодавства, які не здійснювалося з вересня 2014 роки після скасування Державної інспекції сільського господарства, яка виконувала ці функції.

Минулого тижня у рамках львівського Форуму видавців відбулась зустріч із колишнім главредом українського "Forbes" та автором книги "Ґудбай, імперіє. Розмови з Кахою Бендукідзе» Володимиром Федоріним. Окрім презентації свого видання, в якому публікуються інтерв’ю з відомим грузинським політиком та реформатором, письменник також взяв участь в дискусії «Чи спрацює шокова терапія в Україні?". Пропонуємо до вашої уваги 12 найяскравіших думок автора книги, що пролунали під час цієї зустрічі