EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

У листопаді для українців закінчать осучаснення пенсій та виплатять гроші за зекономлені субсидії.
У листопаді країну очікує запуск нового сервісу безконтактної оплати Android Pay, заклик на службу офіцерів запасу, монетизація субсидій і багато іншого. Як зміниться життя українців в листопаді.

Стрімкий розвиток аграрної галузі, який відбувається протягом останніх років, виявився викликом для України. Виникла необхідність у формуванні такої державної стратегії, яка б забезпечила однаково комфортні умови для роботи і великих вертикально інтегрованих компаній, і середніх підприємств, і малих фермерських господарств.

У Польщі українським бізнесменам набагато простіше відкрити справу в аграрному секторі, ніж в Україні. 

Для ринку фасованої олії України до 2007 року була характерна тенденція нарощування обсягів виробництва. У 2007 році було вироблено рекордне кількість олії - 385 тис. тонн. 

Україна входить до трійки найбільших виробників гірчиці в світі. Згідно з повідомленням Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (Food and Agriculture Organization, FAO), ТОП-5 країн виробників виглядає наступним чином: Канада, Україна, Росія, Німеччина та Індія.

МСГ Бразилії розглядає можливість закупити близько 750 тис. тонн пшениці за межами блоку Меркосур в рамках безмитної квоти, інформує УкрАгроКонсалт.

Основна проблема українського АПК, яка є причиною всіх інших, - це тривалість періоду оренди землі. Від цього залежить ставлення до землі. Чим довше фермер обробляє землю, тим краще ставлення. 

Агрометеорологічні умови третьої декади жовтня на більшій частині території країни складалися сприятливо для посіяних озимих культур. Вони були забезпечені достатнім й оптимальним зволоженням ґрунту і температурним режимом близьким до оптимуму для початкового росту та розвитку.

Голова уряду розповів, в яких сферах він чекає істотних змін.

У Кричильському лісництві Державного підприємства «Сарненське лісове господарство» у Рівненській області висадили першу промислову плантацію фундука, пише propozitsiya.com за матеріалами прес-служби Державного агентства лісових ресурсів України.

Відсьогодні набрав чинності наказ Міністерства інфраструктури від 20 жовтня № 357 «Про внесення змін до коефіцієнтів, що застосовуються до збірника тарифів на перевезення вантажів у межах України та пов’язані з ним послуги».

В 2017/18 МР попит на соняшник у світі оцінюється в обсязі 46,6 млн т, що менше порівняно з минулорічним показником майже на 1%, при цьому, на відміну від попереднього сезону, обсяги споживання перевищать його виробництво.

Прем'єр упевнений, що Україні варто відкрити торгове представництво в Канаді

Цього року внаслідок штучного дефіциту мінеральних добрив напередодні весняної посівної кампанії та введення "антидемпінгових" мит на азотні добрива з РФ аграрії України вже втратили більше 5,2 млрд грн.
 

Ставки морського фрахту на маршрутах з мілководних портів Росії до турецького порту Мармара через дефіцит судів досягли 41 $/т. Ця обставина робить рентабельною поставку кукурудзи з України судами класу Handysize, пише propozitsiya.com за матеріалами ukragroconsult.com.