EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Держпродспоживслужба та суб’єкти зернового ринку обговорюють встановлення норми «обов’язкового підключення» зернових складів до Реєстру складських документів на зерно з метою проведення моніторингу руху зерна. 

Світові транснаціональні компанії готові використовувати всі доступні засоби по дискредитації вітчизняних агрохолдингів в боротьбі за українську землю. Таку думку висловив політолог Віктор Небоженко, прогнозуючи розвиток подій після скасування мораторію з продажу землі, пише propozitsiya.com за матеріалами unn.com.ua.

Такі галузі як ягідництво, горіхівництво та садівництво є привабливими та перспективними напрямками для малого та середнього українського агробізнесу.

У Карлівському районі Полтавської області будується агропромисловий парк. Його концепцію представив керівник Ланнівської агропромислової групи Олександр Тимоха на економічному форумі в Полтаві, пише propozitsiya.com за матеріалами Національного промислового порталу.

Посівні площі зернобобових культур в Україні в поточному році складають близько 500 тис. га, це збільшення порівняно з 2016 роком на 55%, коли посівні площі під цією групою культур були на рівні 320,6 тис. га. Про це розповіла заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час прес-конференції «Бобові культури. Назустріч глобальним викликам».

Українські бджолярі можуть заробляти не тільки на виробництві меду, а й на альтернативних продуктах бджільництва. Це, зокрема, підтверджує досвід виробників Китаю та Туреччини.

Позачергова рада АФЗУ, яка відбулася 25 жовтня 2017 року, прийняла план дій на 3 роки, яким передбачено, у відповідності до прийнятої «Концепції розвитку фермерських господарств та сільськогосподарських кооперативів», збільшення кількості фермерських господарств до 250 тисяч.

За минулий тиждень ціни на ринку ячменю та кукурудзи продовжували зростати, а от на пшеницю залишились переважно без змін.

Компанія «Пежо Сітроен Україна» представила нові моделі автомобілів для аграріїв на Міжнародній агропромисловій виставці AgroExpo-2017, повідомляє Traktorist.ua.

Стан справ в області продовольства і сільського господарства (State of Food and Agriculture, SOFA) – основна щорічна публікація ФАО – має на меті донести до широкого кола читачів збалансовану, засновану на науковому підході оцінку важливих аспектів у сфері продовольства і сільського господарства.

На своїй сторінці у Facebook економіст інвестиційного відділу ФАО Андрій Ярмак прокоментував перспективи розвитку сектору ягідництва та садівництва, а також – основне обмеження, що, на його думку, найближчим часом може стати проблемою і для українських садівників.

Українським споживачам і трейдерам не варто очікувати надходження дешевої імпортної аміачної селітри і її аналогів. Весняні закупівлі селітри і агроспоживачам, і трейдерам необхідно робити до грудня. Особливо важливо встигнути купити дешевше за гривні на тлі подорожчання долара.

ЄБРР надає підтримку агрохолдингу «Астарта-Київ» в оптимізації процесів логістики та заміни діючих складів на сучасні об'єкти для зберігання, обладнані найпередовішими системами управління. Результатом інвестицій стане економія енергії та ресурсів, а також скорочення викидів парникових газів.

26 жовтня відбулась зустріч Першого віце-прем'єр-міністра України Степана Кубіва, голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки з Міністром землеробства Латвійської Республіки Янісом Дуклавсом.

За підсумками 2017 роки рентабельність більшості сільськогосподарських культур буде нижче, ніж рік тому. Перш за все, це пов'язано зі збільшенням витрат на виробництво (пальне, добрива, засоби захисту рослин). Цього року соняшник може поступитися своїм лідерством по вигідності вирощування інших культур. Про це повідомив гендиректор консалтингового агентства «УкрАгроКонсалт» Сергій Феофілов.