EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Настав час дізнатися результати «Агрополігону 2017» - першого випробувального проекту, який об’єднав виробників сільгосппродукції з різних агрокліматичних зон, ресурсні компанії, експертів агробізнесу та лідерів виставкової діяльності.

Наступного року Уряд планує запустити програму безвідсоткового кредитування будівництва нових ферм.

В Україні починає свою роботу ще одна селекційна компанія – голландська Ergon Seed. Про це propozitsiya.com повідомив її генеральний директор Ян де Брюйн, котрий перебуває зараз в Україні.

Господарство Павла Тулби з Одеської області, який вирощує саджанці волоського горіха і фундука, є одним із вдалих прикладів горіхового бізнесу в Україні. Про це розповів менеджер з розвитку плодоовочевого бізнесу Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Сергій Потапов, пише propozitsiya.com.

Уже найближчим часом виробництво ріпаку в Україні може повернутися до показників початку 1990-х років в 40-130 тис т. Передумовами для зниження посівів під культурою послужили два фактора. Про це повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу, пише propozitsiya.com.

Традиційними імпортерами українського органічного зерна є Нідерланди та Великобританія.

До трійки топ-постачальників сирів з країн ЄС входять Польща, Німеччина і Франція, котрі сумарно поставляють 70% всіх закуплених Україною сирів. Головним постачальником сиру в Україну залишається Польща, з часткою в 33% всіх закуплених Україною сирів.

Про корупцію, з якою група компаній Agrofusion та інші компанії зіткнулися і боролися в 2015-2017 роках, розповів фінансовий директор ГК Agrofusion Іван Сакаль, пише propozitsiya.com за матеріалами nashigroshi.org.+

На базі Луцького МПД планується створити сучасне ринкове розвинуте підприємство, яке матиме власну лінію з виробництва державної горілки.

Зернова лобістська організація Євросоюзу COCERAL знизила прогноз виробництва м'якої пшениці в країнах ЄС в порівнянні з прогнозом вересня на 1 млн. тонн до 141,121 млн. тонн. Але це все одно на 4,1% більше, ніж було зібрано в 2016 р. Повідомляє агн. Зерно Он-Лайн.

За результатами семи виплат бюджетних дотацій в режимі «квазіакумуляції» ПДВ кілька десятків сільгосппідприємств й надалі займають левову частку у загальних обсягах цієї форми державної фінансової підтримки розвитку пріоритетних видів сільгоспдіяльності, зазначив завідувач відділу фінансово-кредитної та податкової політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Леонід Тулуш.

За последние две недели ситуация на рынке масла существенно изменилась. Молочные жиры начали стремительно дешеветь, сообщает "Инфагро".

Латвійська залізниця готова передати в оренду Україні частину незадіяних локомотивів.

Впродовж минулого тижня ціни на ринку основних олійних культур - соняшника, ріпаку та сої - продовжили зростати.

Згідно наявних статистичних даних, під органічний напрям сільськогосподарського виробництва в Україні, сертифіковано 421 тис. га земель. За цим показником країна посідає 20-е місце у світі.