EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Негативні результати отримали і спостереження вчених щодо насичення ґрунтів мінеральними поживними елементами. За останні15 років наповнення ними землі на території України знизилося до дефіцитного рівня.

Енергетичний потенціал біомаси в Україні є практично нереалізованим. За розрахунками фахівців, уже наявні обсяги твердого біопалива у вигляді відходів сільського господарства та лісової промисловості, що нині утилізуються, здатні забезпечити роботу електростанцій загальною встановленою потужністю близько 400 МВт. Для порівняння, наявна потужність усіх шести біоТЕС в Україні в 10 разів менше.

Про це повідомив голова Держрезерву Вадим Мосійчук під час Другого щорічного форуму фінансових лідерів України, що відбувся в Києві 13 жовтня, пише Agronews.

Найближчим часом в Україні можуть різко поширитися вірусні захворювання тепличних овочевих культур, передусім пасльонових та огірків. Про це propozitsiya.com розповів директор Агроцентру «Січ», що в с. Олексіївка поблизу Нікополя, агроном-овочівник з багаторічним стажем Володимир Хвостик.

Компанія Suedzucker, найбільший в Європі виробник цукру, повідомила, що з оптимізмом дивиться на старт вільного ринку цукру в Європейському Союзі, пише propozitsiya.com з посиланням на матеріали Reuters.

В США створили ЗЗР нового принципу дії під назвою КропКоат, який не схожий на жоден з існуючих препаратів.

В Україні на минулому тижні зросли закупівельні ціни на основні олійні культури – соняшник, ріпак та сою. Так, на умовах поставки EXW-елеватор та СРТ-завод ціни на соняшник додали 200 грн/т.

За рік українці викрали з магазинів роздрібної торгівлі товарів на суму більш ніж 1 мільярд гривень, передає Ukr.Media.

Глава Кабінету міністрів України Володимир Гройсман висловив думку, що в Україні може повторитися ситуація, яка сталася з СБербанком СРСР.

Компанія «П’ятидні» цьогоріч у рамках експерименту посіяла 40 га нуту. У майбутньому тут планують збільшувати площі під цією культурою до 60 га, пише ІА «Конкурент».

У цьому макетинговому році в Україні зростає продаж фуражного проса через підвищення попиту з боку європейських птахівників, які використовують просо для відгодівлі птиці та в складі комбікормів. Про перспективи зернової на цей маркетинговий рік розповіли експерти ринку, пише propozitsiya.com за матеріалами expres.ua.

Азербайджан зацікавився імпортом продукція сільгоспвиробників України. Передусім цей ринок може бути вигідний для виробників борошна й виробів з нього, цукру, олії, масла та молочної продукції.

Через неврожай в Україні вже спостерігається дефіцит промислового яблука, що змушує переробні підприємства підвищувати закупівельні ціни. Так, минулого тижня переробники закуповували сировину в 1,5-2 рази дорожче, ніж рік тому.

Кредитна підтримка від банків за доступною ціною, враховуючи прогнози експертів щодо зниження прибутковості / рентабельності агросектора до 2022 року, була би вкрай корисною та необхідною.

У степових, лісостепових, осередково поліських областях у посівах озимих зернових колосових культур триває розвиток та живлення личинок хлібної жужелиці (туруна) та гусениць озимої совки, які в допороговій чисельності на 3-35% обстежених площ, пошкодили 1-5% рослин, пише propozitsiya.com за матеріалами Держпродспоживслужби.