EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Поставки бензину з Білорусі в жовтні скоротились на 91%. Це призвело до дефіциту пального і спровокувало зростання цін на українських АЗС.

Фіндопомогу спрямують на заохочення малого і середнього бізнесу
Литовські політики представили в Сеймі країни послам країн-учасниць Програми Східного партнерства план допомоги Україні (так званий план Маршалла).
"План Маршалла" для України передбачає виділення 50 млрд євро протягом десяти років

В Україні з'явилася перша аграрна розписка, яку оформили садівники, а саме - ФГ "Гадз" (Тернопільська область, Бучацький район). До цього аграрні розписки як інструмент фінансування малого і середнього агробізнесу використовувалися виключно для вирощування зернових і олійних культур, пише propozitsiya.com за матеріалами obzor.mk.ua.

В листопаді в містах та населених пунктах України відбудеться низка заходів та тренінгів "EU4Business", орієнтованих на МСП та підприємців.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) оцінює втрати України від корупції у 2% ВВП.

Нацбанк відзвітував про результати роботи банківської системи

2 листопада, засновник і генеральний директор інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала під час виступу в рамках проекту НВ Діалоги про майбутнє дав п'ять порад щодо інвестування в українську економіку.

Польські фермери муситимуть укладати спеціальні угоди з сезонними працівниками. Завдяки цьому на додаткові надходження розраховують Національний фонд охорони здоров’я, Каса селянського взаємного страхування і бюджет, пише propozitsiya.com за матеріалами польської преси.

З метою вивчення міжнародного досвіду щодо розвитку сільських місцевостей та ведення агробізнесу відбулася конференція «Сприяння розвитку сільських територій — досвід Німеччини та пропозиції для України» за участі заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань підтримки фермерства та розвитку сільських територій Віктора Шеремети. Захід пройшов у рамках виставки «Агрокомплекс 2017» (м. Київ). Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

OKKO Group оголосив про вихід на новий ринок - тепер агровиробники можуть законтрактувати в компанії не тільки пальне, а й азотні та комплексні добрива.

Сільські райони необхідно забезпечувати ресурсами тому, що їх економічний розвиток є визначальним чинником змін.

Державні органи інтелектуальної власності завершили перевірку та реєстрацію права власності логотипу для маркування органічної продукції для Міністерство аграрної політики та продовольства України.

На засіданні робочої групи при Комітеті ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин, яке відбулося 2 листопада, був представлений для обговорення проект Закону України «Про захист майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, запобігання протиправному поглинанню і захопленню підприємств в аграрному секторі економіки», пише propozitsiya.com за інформацією прес-служби Асоціації тваринників України.

ПАТ «Аграрний фонд» планує розпочати продаж мінеральних добрив, які були закуплені у підприємств групи Ostchem, що дозволило відновити роботу заводів. Про це голова правління Товариства Андрій Радченко розповів в інтерв'ю виданню «Деньги.ua», повідомила прес-служба ПАТ «Аграрний фонд».

2 листопада 2017 р. відбулось друге засідання робочої групи, створеної при Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, з розробки проекту Закону України «Про захист майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, запобігання протиправному поглинанню і захопленню підприємств в аграрному секторі економіки».