EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Часниковий ажіотаж все більше привертає увагу сільськогосподарського сектору України.

Зовнішньоторговельний обіг аграрної та харчової продукції збільшився майже на два мільярди доларів.

Громадська спілка «Всеукраїнський аграрний форум» від імені організацій-членів: ГС «Аграрний союз України», ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада», Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, ВГО «Українська аграрна конфедерація», Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» звернулась до першого Віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва з проханням сприяти якнайскорішому початку реалізації програм державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників.

За підсумками 2017 року, зовнішньоторговельний обіг аграрною та харчовою продукцією між Україною та країнами Європи збільшився на 30,8%, або $1,9 млрд, та становив $8,1 млрд.

В Україні 300 тисяч гектарів сільськогосподарських земель мають статус органічних.

У процесі імплементації Угоди про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі з Євросоюзом Україна вже адаптувала до національного законодавства близько 400 технічних регламентів у агрогалузі.

Про це заявила виконавчий директор ГО «Український центр європейської політики» Любов Акуленко.

Інвестори готові вкладати кошти в українську свинарну галузь, однак компанії мають дбати про високий рівень біобезпеки. Європейський банк реконструкції та розвитку вже надав кредиту на понад сто мільйонів доларів.

Україна та Бельгія погодили форму ветеринарного сертифікату на імпорт джмелів. Таку інформацію днями оприлюднила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

У 2017 році Польща закупила 5,7 тис. тонн української замороженої малини, що в 1,7 рази більше за аналогічний період роком раніше, коли вона імпортувала всього 3,3 тис. тонн продукції. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Delo.

Експорт екологічної продукції у Міністерстві агрополітики та продовольства називають одним із найперспективніших напрямків розвитку двосторонньої співпраці між Україною та ЄС.

Після того, як китайці обновили список компаній-постачальників соняшникового шроту, експорт із України до КНР почав зростати, а з ним і ціни, інформує Український клуб аграрного бізнесу.

Підвищення облікової ставки на 1,5% не втримає зростання інфляції та не налагодить економіку. Не стане легше жити і бізнесу, вважають економісти.

Посіви гороху і гречки в 2018 році можуть скоротитися порівняно з минулим роком.

У Мінекономрозвитку та торгівлі розповіли, скільки треба документів, щоби відкрити органічне фермерське господарство.