EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

У 2017 році виробництво коньяків і бренді в Україні зменшилася до 2 млн 407 тис. дал, що на 13% нижче показників 2016 року. Про це повідомляє Державна служба статистики, пише propozitsiya.com.

У січні-жовтні Україна експортувала 129,7 тис. тонн м'яса птиці в країни Європейського Союзу, посівши перше місце в рейтингу країн світу за експортом відповідної продукції. Про це повідомляє Євростат.

Перша партія буде готова до продажу вже в лютому, повідомили в компанії, пише AgroTimes.

Тепер такі рішення не зможуть буду ухвалені без згоди об’єднаних територіальних громад.

Через свою ексклюзивність мед із соняшника в Індонезії можна продавати як дорогий і нішевий продукт. Про це повідомив на своїй Фейсбук-сторінці економіст інвестиційного відділу ФАО Андрій Ярмак, пише propozitsiya.com.

Сьогодні аграріям недостатньо державної підтримки. Недофінансування приводить підприємців до різноманітних фінансових структур.

У 2017 році роздрібні ціни на м’ясо зросли в середньому по Україні на 37,6%.

Прем`єр-міністр України презентував пакет із 35 законопроектів, покликаних пришвидшити зростання економіки на 3 відсотки. Серед новацій, що невдовзі винесуть на голосування у парламент – створення Служби фінансових розслідувань.

Україна отримала дозвіл повноправно брати участь в міжнародній торгівлі ще одним видом насіння, а саме цукрових та кормових буряків.

Низка громадських організацій, що спеціалізуються на аграрній діяльності, просять уряд скасувати постанову про заборону ввезення сульфату амонію з Росії. Інакше навесні аграрії можуть зіткнутися з дефіцитом добрив.

У 2018 році обсяги валової продукції сільського господарства становитимуть 248,2 млрд грн (у постійних цінах 2010 року), тобто на 0,1% перевищать показники минулого року.

Український агрохолдинг Миронівський хлібопродукт відмовився від планів покупки польської птахофабрики Exdrob.

 

Падіння курсу євро та зростання цін на пшеницю допомогли березневим ф’ючерсам на кукурудзу вчора вирости на 1,5% до 140,3 $/т.

Україна, у зв'язку з військовими діями на Донбасі, увійшла до переліку з 16 країн, які постраждали через конфлікти, де відзначаються проблеми з достатніми обсягами продовольства. Про це йдеться у доповіді Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) і Всесвітної продовольчої програми (ВПП), підготовленої для Ради безпеки ООН.

 

За підсумками 2017 року Україна посідає друге місце в переліку країн-імпортерів вина з Грузії. Про це повідомляє Національне агентство вина міністерства сільського господарства Грузії.