EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Agromino (раніше — Trigon Agri) за $2,6 млн продала акції дочірньої компанії ЗАТ «Новомиргородський елеватор». Передоплата в розмірі $450 тис. вже перерахована Agromino, решта суми буде виплачена до кінця лютого.

 

Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило пакет документів щодо створення Експортно-кредитного агентства. У лютому планується його затвердження урядом.

У ході візиту українських виробників до Сінгапуру та Малайзії найбільший інтерес викликали яблука, томати, є запити на поставку товарних партій меду, цибулі, органічної продукції, часнику

У 2017 році Украерорух посів 3 місце серед 47 провайдерів аеронавігаційного обслуговування Європейського регіону за результатами щорічного оцінювання зрілості системи управління безпекою польотів (Safety Management System – SMS).

Серед пріоритетів Мінагрополітики є стимулювання фермерського руху та створення успішної моделі господарювання в Україні – формування ефективного та соціально відповідального власника на селі. Для розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018 рік передбачається суттєва державна підтримка у розмірі 1млрд грн. Про це повідомив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета.

В Україні не вдасться реалізувати повну заборону на використання пальмової олії при виробництві молочних продуктів. Таку думку висловила керівник відділу тестувань науково-дослідного Центру Незалежних Споживчих Експертиз “ТЕСТ” Ніна Кільдій.

В Україні зараз ще не так багато уваги приділяється виробництву індичого м'яса, як курячому. Між тим, інтерес до індичатини росте як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках.

Закриття Україною Північно-Кримського каналу в 2014 році призвело не тільки до погіршення якості питної води на півострові через підвищення рівня мінералізації, але й до серйозних екологічних наслідків в аграрній сфері.

Але кожна друга - домогосподарка...

Про це заявив на підсумковій прес-конференції у вівторок, 23 січня, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає Ukr.Media.

В Україні, при виробництві молочних продуктів, не вдасться реалізувати повну заборону на використання пальмової олії.

На ювілейному X «Українському вечорі аграрного бізнесу», який відбувся під час Зеленого тижня (Grüne Woche) у Берліні, представники українського та німецького агробізнесу та міністерств у Посольстві України в Німеччині обговорили підсумки співпраці країн в аграрному секторі за минулий рік і визначити пріоритетні напрямки роботи.

Скорочення інвестицій обумовлено геополітичними ризиками і різким скороченням інвестицій в економіку США, Великобританії та Росії.

У 2017 році Україна збільшила імпорт продуктів харчування. Такі дані оприлюднила Державна служба статистики України.

Фонд держмайна України затвердив орієнтовний перелік з 335 об'єктів груп А, Д, Ж, які підлягають приватизації у 2018 році.

Правління «Укрзалізниці» завершило процес дерегуляції вагонної складової тарифу для парку власних вагонів компанії. затвердивши процедуру визначення плати за їх використання. У повному обсязі зміни наберуть чинності з 19 лютого 2018-го року. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на прес-службу «Укрзалізниці».