EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Україна в 2017 році експортувала на зовнішні ринки 116,3 тисячі тонн солоду на суму в розмірі $42,3 мільйона, пише propozitsiya.com з посиланням на дані Державної фіскальної служби.

Торги GDT 16 січня, показали чергове зростання Індексу цін на молочні продукти. Приріст був навіть вищим, ніж того чекали експерти — +4,9%. Така ситуація вже говорить про те, що це не ситуативна подія, а сигнал про стабілізацію ринку. Середня ціна тонни молочних продуктів склала 3310 дол., та майже досягла ціни вересня минулого року. Про це поінформували в аналітичному відділі Асоціації виробників молока (АВМ).

Товарообіг олійно-жирової продукції за підсумками 2017 р. перевищив $5,77 млрд проти $5,07 млрд у 2016 році (зростання 113,9%).

Садівники і виробники ягід у 2018 році зможуть отримати до 80% компенсації за закуплений посадковий матеріал.

У період з жовтня 2016 року по січень 2017 року успішно проведено 420 аукціонів на загальні суму понад 115 мільйонів гривень. Про це сказав генеральний директор Державного підприємства «СЕТАМ» Віктор Вишньов, пише propozitsiya.com з посиланням на прес-службу Мінюсту.

В уряді, як побороти тенденцію стрімкого старіння населення країни, - пенсіонерів необхідно змусити працювати.

На український аграрний ринок заходить лідер британського зернового ринку і агропослуг Frontier Agriculture Limited.

З початку року стартувала кампанія декларування доходів, отриманих платниками податків протягом 2017 року. Про терміни та особливості процесу декларування повідомляє Державна фіскальна служба України.

Кабмін остаточно погодив механізми підтримки сільгоспвиробників і розраховує вже цього року суттєво наростити кількість молочно-товарних комплексів, фермерських господарств, поголів’я великої рогатої худоби, обсяги виробництва молока та іншої агропродукції.

Національний банк України провів опитування серед 670 підприємств, в результаті чого з'ясував, що бізнес у 2018 році очікує інфляцію на рівні 10,4% і курс гривні по 29 грн/дол.

У рамках пілотного проекту - Аграрні розписки - малим та середнім сільськогосподарським господарствам було видано 190 розписок у 8 областях України на суму 1,2 млрд грн.

Кабінет Міністрів України остаточно погодив механізми підтримки агровиробників, передусім тваринницького напрямку, і розраховує, що застосування всіх напрацьованих рішень дозволить вже цього року суттєво наростити кількість молочно-товарних комплексів, фермерських господарств, поголів’я великої рогатої худоби, обсяги виробництва молока та іншої агропродукції. Про це повідомляє Урядовий портал.

Якщо минулого року ціни пішли у розріз із звичними сезонними трендами з кінця січня, то новий рік здивував одновідсотковим приростом цін на живець свиней забійних кондицій, порівняно з останнім тижнем 2017 року.

Під час збиральної кампанії в Україні і Росії, Бразилія і Аргентина змогли більш істотно знизити експортну ціну своєї кукурудзи і, таким чином. істотно наростити продажі. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на УкрАгроКонсалт.

Останні п’ять років іде активна тенденція зниження загальної кількості поголів’я в Україні. Так відбувається не тільки за рахунок приватного сектору, а й - молочнотоварного виробництва. Деякі ферми закриваються, деякі відкриваються, але все ж таки кількість великої рогатої худоби знижується.