EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Пшениця в Україні традиційно займає найбільшу посівну площу серед зернових – близько 43-45% в зерновому клині протягом останніх років. Одним з основних факторів, які впливають на динаміку посівних площ під тією чи іншою культурою, є їх рентабельність. А рентабельність виробництва пшениці в Україні демонструє хоч і незначне, але стабільне зростання. За оцінками вчених НААН України, продовжить зростати рентабельність виробництва пшениці і за підсумками 2017 року – до 34,2% проти 31,7% в 2016 році.

Без належної оцінки усіх можливих економічних ефектів запровадження пониженої ставки на продукти харчування та сільгосппродукцію, що використовується при їх виробництві, може порушити конкурентне середовище в аграрному секторі економіки та призвести до небажаних наслідків.

У 2018 році частка імпортних продуктів в Україні може вирости в 1,5 рази – прогнозує директор Асоціації постачальників торгмереж Олексій Дорошенко.

Зерноторгова компанія Рафаеля Горояна виходить на ринок міндобрив

В Україні жертвами рейдерських захоплень може стати будь-яке підприємство, якщо воно не реєструє договори оренди в електронній базі даних. Тому Міністерство юстиції розробило онлайн-систему реєстрації, завдяки якій можна, не виходячи з дому, оформити усі документи.

Компанія Goodyear в 2017 році вивела на ринок свої перші серійні шини, в протекторі яких нафтові олії були повністю замінені соєвою олією.

На сайті відкритих торгів Open Market оголосили про продаж винного заводу “Котнар”.

Середнє значення Індексу цін на зернові ФАО за 2017 рік склало 151,6 пункти, що на 3,2% вище, ніж у 2016 році.

Державна фіскальна служба (ДФС) у 2018 році збільшить перевірки платників податків до 5,5 тис. у порівнянні з 2017 роком (5,1 тис.).

Компанія «Склоресурс» пропонує роботу на виробництві. 
Позмінний графік роботи,
офіційне працевлаштування,
конкуретноспроможна заробітна плата.
Тел. 0673604886

Уряд погодив ставки портових зборів. Відповідне рішення було прийнято на засіданні 11 січня.

Із квітня 2018 року розпочнуть діяти бiльшiсть пoлoжeнь зaкoну № 2042-VIII (реєстраційний номер законопроекту №0906) «Прo дeржaвний кoнтрoль, який здiйснюється з мeтoю пeрeвiрки вiдпoвiднoстi зaкoнoдaвствa прo бeзпeчнiсть тa якiсть хaрчoвих прoдуктiв i кoрмiв, здoрoв’я тa блaгoпoлуччя твaрин». Це означає, що ситуaцiя з кoнтрoлeм якoстi хaрчoвих прoдуктiв знaчнo пoкрaщиться. Адже мoрaтoрiй i спeцiaльний рeжим прoвeдeння пeрeвiрoк, який дiє для бiльшoстi сфeр кoнтрoлю, з квiтня цього року для виробників хaрчoвoї прoдукцiї дiяти нe будe.

Середня ставка оренди державних земель сільськогосподарського призначення в ході земельних аукціонів зросла в 2017 році до 14,35% проти 10,22% за підсумками 2016 року.

Кабінет міністрів України затвердив скоригований проект будівництва спеціалізованого комплексу з перевалювання зернових вантажів на території Маріупольського порту.

Польща готова викласти 76 млн євро за спокій своїх фермерів.