EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Об этом сообщил глава Министерства иностранных дел Эстонии Свен Миксер, передает Интерфакс-Украина.

За даними Міністерства сільського господарства США, відвантаження ріпаку з Австралії за червень-листопад скоротилися майже в чотири рази - до 172 тис. тонн, при цьому Україна за такий же період збільшила відвантаження на 127% до 1842,5 тис. тонн. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на УкрАгроКонсалт.

В інтерв'ю новинному порталу «24» відомий економіст Андрій Новак заявив, що поки триватиме процес девальвації гривні, буде рости вартість енергетичних носіїв. До того ж, за словами Новака, не варто сподіватися на стабільність гривні при нинішньому складі Кабміну і керівництва НБУ.

У 2017 році Україна експортувала 8,2 тис. тонн морожених овочів.

У перші роки після запуску ринку сільськогосподарських земель інвестиційна привабливість агробізнесу навіть трохи зменшиться, адже зараз він працює дещо в тепличних умовах. Таку думку висловив заступник голови ради Асоціації «Земельна спілка України» Андрій Мартин.

У першій декаді січня закупівельні ціни на молоко в Україні продовжили низхідний тренд. Основні ціноутворюючі фактори залишилися незмінними. Залежність цін від експорту наразі визначальна.

Президент України підписав Закон «Про безпечність та гігієну кормів» від 21.12.2017 № 2264-VIII, який набирає чинності через два роки з дня його опублікування.
Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Українські солодощі добре відомі споживачам як нашої країни, так і за кордоном. Про визнання вітчизняної продукції говорить факт потрапляння українських виробників Roshen, Konti і «АВК» до світового рейтингу, складений спеціалізованим виданням Candy Industry. Крім того, на вищих сходинках цього топа присутні міжнародні компанії Mondelez International і Nestle, які володіють українськими торговими марками «Світоч» і «Корона» відповідно.

Закон прийняли із поправкою про можливість захисту інтересів інвесторів за англійським правом
Верховна Рада підтримала в цілому законопроект про приватизацію державних підприємств.

Компанії «Евері» і «Бунге» в Миколаєві хочуть з'єднати підземним олієпроводом два своїх резервуарних парка, пише propozitsiya.com з посиланням на Нововсти N.

Про зростання попиту на посадковий матеріал суниці садової «Інфо-Шувар» повідомили більшість продавців посадкового матеріалу. На думку експертів ринку, висока зацікавленість фермерів є цілком очікуваною, адже в минулому році навіть на сировину для переробки ціни сягали рекордних показників у 27-32 грн/кг (0,77-0,91 EUR/кг), на свіжому ринку вартість суниці перевищувала 35-40 грн/кг (1,0 -1,14 EUR/кг).

Компанії України мають велику міру гнучкості й пристосування. Це ті необхідні властивості, які допомагали і допомагають їм вижити і розвиватися в умовах трансформації економіки.

При оформлені кредитів під «аграрні розписки» одним із вирішальних факторів для кредиторів є наявність юридично правильно оформлених прав на землю.

У загальному експорті з Україніи у 2017 році продукція АПК зайняла трохи більше 41%, зберігши лідерство у його товарній структурі.

Нацбанк оприлюднив підсумковий «Звіт про фінансову стабільність» за 2017 рік.