EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

За умови розумних інвестицій — близько $1500-3000 на корову — і належного управління виробництвом молока можна добитися високої продуктивності стада.

Протягом першого місяця 2018 року аграрні розписки почали діяти у Київській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Рівненській, Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях. З 1 лютого аграрні розписки почали діяти і в Одеській області.

Аграрна компанія Нібулон запустила переробку відходів з олійних культур одразу на кількох своїх підприємствах. Зекономили вже півмільйона гривень, які раніше витрачали на дизпальне.

Власники грибних підприємств передбачають сезонне збільшення попиту на свою продукцію.

Сучасне обладнання та нові знання допоможуть українському свинарському сектору надалі покращувати моніторинг та стримувати африканську чуму свиней (АЧС).

Прoблeмa фaльсифiкaцiї мoлoчних прoдуктiв в Укрaїнi стoїть гoстрo вжe нe пeрший рiк. Oкрeмi прeдстaвники бiзнeсу випускaють псeвдoмoлoчну прoдукцiю зi 100% присутнiстю жирiв нeмoлoчнoгo пoхoджeння. 

Як розповів експерт ТОВ «ФруТек» Олег Босий, через аномально теплу погоду взимку на півдні України передчасно почалася вегетація суниці, а деякі господарства навіть інформують про її цвітіння. 

Компанія ALFA Smart Agro оголосила про початок роботи департаменту трейдингу сільськогосподарською продукцією. Це новий відділ у структурі компанії, мета якого – допомагати сільгоспвиробникам у реалізації врожаю. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на прес-службу компанії.

Уряд схвалив розпорядження щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад. Відповідне рішення було ухвалено 31 січня на засіданні Кабінету Міністрів за ініціативи Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

За останні роки частка біоенергетики в енергетичному балансі України зросла майже втричі. Обсяг загального постачання енергії з біопалива в 2016 році склав 2,83 млн т н. е., що еквівалентно 3,5 млрд м³ газу. Про це свідчать дані Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків, пише propozitsiya.com з посиланням на прес-службу асоціації "Укрцукор".

Україна продовжує нарощувати експортні поставки кукурудзяного крохмалю.

Німецька консультативна група з питань економічних реформ поставила під сумнів перелік послуг та продукції, які можуть претендувати на підтримку Експортно-кредитного агентства.

Українські аграрії мають виконати низку умов згідно з міжнародними стандартами фітосанітарних заходів для експорту картоплі та інших рослин і продуктів рослинного походження в країни Євразійського економічного союзу (ЄАЕС).

В Україні створили громадську спілку фермерів та їх кооперативів «Союз українського селянства».

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій у рамках проекту «Діалог зі сприяння торгівлі», що фінансується ЄС, оголошує про третю хвилю конкурсу грантів «Адвокація заходів зі сприяння торгівлі та спрощення торговельних процедур». Дедлайн – 22 лютого 2018 року.