EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Експорт українського борошна в 2016/2017 маркетинговому році може зрости орієнтовно на 20%, до 380-390 тис. тонн.

Влітку Україна знову почне отримувати електроенергію із Чорнобильської зони, однак цього разу вже зелену.

Українські вчені розробили унікальну технологію, яка дозволяє не лише спостерігати за роботою бджіл, а й управляти процесом збирання меду. Спеціальне устаткування рахує бджіл, контролює температурний режим, чистоту повітря та кількість зібраного меду без втручання людини.

На сьогодні аграрні розписки діють у секторах овочівництва, ягідництва та органічного землеробства. Наступним етапом розвитку аграрних розписок буде використання їх у сфері тваринництва.

Асоціація виробників молока (АВМ) подала заяву до Антимонопольного комітету України необґрунтованого зниження закупівельних цін на молоко-сировину та можливої змови переробних заводів.

На підтримку садівництва у держбюджеті на 2017 рік передбачено 75 млн грн. Якщо порівнювати з минулим роком, це значне зростання – аж у 75 млн разів, бо ще з 2014 року галузь була позбавлена державної підтримки, чому передувало щорічне збільшення заборгованості держави перед садівниками. Про це повідомляє прес-служба Асоціації «УКРСАДПРОМ».

Занепад українського маківництва, що спостерігався ще 10 років назад, може закінчитися, вважають фахівці.

Обсяг міжнародної торгівлі свіжою полуницею поступово скорочується на користь інших ягід. Частку полуниці на глобальному ринку «твердих» і «м'яких» ягід відвойовують малина і лохина - такі дані, опубліковані FAOSTAT.

Податковим кодексом України передбачено, що при продажі власної продукції тваринництва, отримані від такого продажу доходи не будуть оподатковуватись, якщо їх сума сукупно за рік не перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати (за 2016 рік – 137800 грн, у 2017 році – 320000 грн). Таким фізичним особам, також, не потрібно отримувати будь яких довідок від сільської чи селищної рад.

Цього року на території новоствореного Тячівського лісгоспу на території Тернівського лісництва господарники разом із учнями спортивних гуртків посадили експериментальну плантацію горіха волоського (120 штук) на площі 1,2 га.

У Мінагрополітики презентували проект «Стратегії адаптації українського сільського господарства до кліматичних змін», розроблений ним у співпраці з Міністерством екології та природних ресурсів та проектом Clima East.

Фінансовий експерт Віталій Струков стверджує, що європейські банки готові кредитувати купівлю землі під заставу цієї землі, пише «ВАР».

Український агросектор відчуває нестачу кадрів не через малі зарплати, а через нерозвинену інфраструктуру в селах, пише Agropolit.com.

Європейська комісія повинна уточнити і розширити сферу дії активних інгредієнтів, які можуть вважатися речовинами «з низьким рівнем ризику». Це буде зроблено для того, щоб врівноважити використання біопестицидів і пестицидів звичайних.