EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Ціни на ріпак нового врожаю визначають зазвичай у травні після підведення підсумків посівних кампаній в Європі, Канаді та Австралії, пише «GrainTrade».

Ціни виробників промислової продукції у квітні 2017 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 1,6%, з початку року ― на 8,1%. Про це повідомляє Держстатистики.

Шість цукрових заводів Тернопільщини торік перейшло у власність підприємства «Радехів Цукор», власником якого є німецька компанія Pfeifer&Langen. Однак готуються до виробничого сезону лише три. Це турбує громадськість і політиків.

Українські аграрії не вірять у можливість отримання дотацій на підтримку сільського господарства від держави, про що свідчать результати опитування, проведеного Всеукраїнською Аграрною Радою (ВАР) серед представників аграрного бізнесу.

ЄБРР рекомендує Україні об'єднати фондові біржі та створити центральний депозитарій для залучення більшої кількості ринкових інвестицій.

Квоти на експорт української продукції в ЄС невеликі і за деякими позиціями швидко вичерпуються, але вони не є вирішальними для українських експортерів. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева в одному із інтерв’ю.

Greencubator та Європейський Банк Реконструкції і Розвитку (ЄБРР) запрошують взяти участь у новій програмі для підтримки розвитку кліматичних інновацій в Україні. Про це повідомляє Greencubator.

Перевалка зернових у морських портах минулому році зросла вчетверо. Про це про це повідомляється в дослідженні bakertilly.ua.

Малі та середні агровиробники в пошуках швидких і дешевих сезонних грошей усе частіше дивляться у бік аграрних розписок.

З 7 по 10 червня в Києві в рамках виставки «АГРО-2017» буде представлений новий зернозбиральний комбайн Skif 280 Superior від Херсонського машинобудівного заводу.

На підтримку садівництва у держбюджеті на 2017 рік передбачено 75 млн грн. Ще з 2014 року галузь була позбавлена державної підтримки, чому передувало щорічне збільшення заборгованості держави перед садівниками.

З відкриттям ринку землі в Україні вартість сільгоспземель в більшості випадків коливатиметься в межах $1000/га. Таку думку висловив економіст Олег Нів'євський в блозі на AgroPortal.

Компанія Nestlе в Україні має потребу в сушених овочах. Зокрема є дефіцит певних інгредієнтів, а сам ринок спеціалісти компанії вважають слабкорозвиненим: овочі тільки вирощуються, а переробка відсутня. Про це розповів директор Nestlе в Україні та Молдові Ансгар Борнеманн, пише «Пропозиція».

Рішення Верховної Ради про продовження мораторію на перевірки малого та середнього бізнесу створює складнощі при проведенні перевірок там, де дійсно є для цього підстави. Про це повідомляє глава Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа, пише інформагенство «Уніан».

Сьогодні, 4 травня, урядовим комітетом було підтримано постанову проекту щодо моніторингу земельних відносин, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.