EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Громадська організація «Єдність» запрошує бізнес-спільноту м. Рівного: власників малого та середнього бізнесу, підприємців та всіх громадян, які планують започаткувати власну справу на одноденний безкоштовний тренінг «Трудове законодавство. Що має знати роботодавець? Не боїмось перевірок».

 

Все більш популярною в останні роки стає технологія упаковки сіна і кормів, як обв'язка тюків прес-підбирачами з допомогою сінов’язальної сітки.

Ліквідація хвороби блутанг надважка справа. Масова вакцинація проведена після точної системи моніторингу епізоотичного стану буде ефективним рішенням проблеми. Так вважає Європейське агентство з безпеки продовольства.

Головною військовою прокуратурою закінчено досудове розслідування щодо так званої рівненської бурштинової мафії. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Законопроект № 0906 «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин» наближує законодавство України до стандартів Європейського союзу. А саме в частині перевірок бізнесу. Про це повідомили у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Адміністрація морських портів України (АМПУ) уклала контракт з компанією China HarbourEngineering Company Ltd. на проведення днопоглиблення в морському порту "Южний" у м. Южне Одеської області. Про це повідомляється на сайті Кабінету Міністрів України.

Народні депутати України прийняли у повторному другому читанні законопроект № 0906 «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин». Повідомляє кореспондент AgroPolit.com

Кабмін затвердив фінансовий план ДП «Бердянський морський торговельній порт» на 2017 рік. Документом передбачено інвестиції в будівництво зернового терміналу в морпорту.

Американська компанія Crown Iron Works, що спеціалізується на виробництві обладнання для обробки сільськогосподарської сировини, зацікавлена в інвестуванні в окремі сільськогосподарські проекти в Україні.

Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин 16 травня схвалив та рекомендував прийняти за основу проект Закону «Про дитяче харчування» (5293). Зазначений документ був розроблений Мінагрополітики.

Україна та Республіка Мальта планують реалізувати спільні проекти у сфері аграрної логістики та розвитку інфраструктури для збільшення експортних поставок.

Для уникнення випадків загибелі бджолосімей при використанні пестицидів та агрохімікатів під час обробки посівів сільськогосподарських культур фермери повинні налагодити тісну комунікацію з власниками пасік. Про це в ході Колегії Держпродспоживслужби наголосила перший заступник директора Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ) Юлія Новожицька.

Малі та середні підприємства, а також організація невеликих сімейних ферм, зможуть відродити вівчарство в Україні, про це повідомили в Національному науковому селекційно-генетичному центрі вівчарства інституту тваринництва «Асканія-Нова». Про йдеться на сайті «УБР».

Польський експерт та директор «Агроном Плантс» Кшиштоф Сак стверджує, що вирощування ягід у тунельних парниках більше ефективне, ніж у відкритому грунті.

Протягом трьох місяців поточного року Україна поставила на експорт харчових продуктів на загальну суму 29 млрд 290,3 млн грн. Про це повідомляє "Сегодня".