EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

За минулий тиждень на ринку ріпаку ціни на новий врожай знизились на умовах поставки EXW-елеватор та СРТ-порт – мінус 100 грн/т, на FOBі (порти Чорного моря) зросли на 2$/т.

Бізнес-поїздка до Республіки Корея, яку Рада з питань експорту продовольства (UFEB) організувала для українських виробників продуктів харчування, засвідчила високий інтерес корейського ринку до української кондитерської продукції

У Європі весь весняний врожай захищений, адже 80% всього врожаю фермери вирощують під плівкою. В Україні в теплицях вирощують лише 10% весняного врожаю, повідомляє ГолосUA.

За останні десять років національне молочне скотарство кардинально змінилось. Змінилось і ставлення до нього виробників аграрної продукції. Однак цього недостатньо, щоб відповісти на нові виклики світового та українського молочних ринків.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) очікує зростання економіки України в 2017 році більш як на 2% ВВП.

Урядовий комітет з питань економічної, фінансової та правової політики підтримав внесення змін до законодавства щодо розподілу коштів на садівництво та виноградарство, повідомляє Мінагрополітики.

Модель земельної реформи, яка розроблена Кабінетом міністрів, дозволить малим та середнім фермерам брати участь в торгах на земельні ділянки на пільгових умовах та уникнути конкуренції із крупним бізнесом. Про це в ефірі радіо "Ера" заявив економіст незалежної групи макроекономічного аналізу та прогнозування IMF-Group Григорій Кукуруза, передає УНІАН.

Єврокомісія відновила роботу в напрямку визнання еквівалентності української системи офіційного контролю та сертифікації насіння вимогам Європейського союзу. Це відкриває потенційні можливості для експорту українського насіння в країни ЄС.

Сьогодні країни Африки займають третє місце у регіональній структурі українського аграрного експорту. Але наші країни мають цікаві ніші для поглиблення співпраці в аграрній галузі.

Україна може наростити обсяги сільгоспвиробництва мінімум на 26%, якщо буде проведена земельна реформа.

Втрата можливості постачати продукцію до РФ змусила аграріїв шукати нові ринки збуту. У сезоні-2016 відбулася потужна диверсифікація експортних ринків. На першому місці опинилися країни Азії, на другому — ЄС, про який ще 3 роки тому Україна могла лише мріяти. А зараз в Європу експортують 280 компаній із агросектору, з них понад 100 — продукцію для супермаркетів.

Тарифи «Укрзалізниці» (УЗ) на пасажирські залізничні перевезення у цьому році індексуватися не будуть, а на вантажні перевезення в межах України індексація проектом фінплану компанії передбачена з червня.

Сьогодні 24 травня Президент України Петро Порошенко взяв участь в урочистому відкритті новозбудованого насіннєвого заводу в с. П’ятидні Володимир-Волинського району Волинської області, повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Всесвітнє сховище насіння знаходиться у вічній мерзлоті ні віддаленому острові між Норвегією і Північним полюсом. У ньому зберігаються зразки всіх зернових культур, відомих людству. У сховищі створені оптимальні умови для довгострокового зберігання зерна. Але різке підвищення температури в Арктиці порушило всі плани. До тунелю потрапило багато води, яка потім замерзла. Ця ситуація викликала занепокоєння у вчених та експертів, повідомляє «Вокруг света».