EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Уряд України запровадив декілька програм підтримки аграрного сектору України, де працює кожен шостий українець, проте головне завдання сьогодні ― не тільки сіяти, але й переробляти продукт всередині країни.

Оскільки АПК залишається провідною галуззю економіки, а ПДВ від сільгоспвиробників перераховується до бюджету, податківці почали активні перевірки аграріїв. Крім ПДВ податківці цікавляться також сплатою ПДФО.

У селі Залужани Дрогобицького району Львівської області відкрили нову вівцеферму європейського рівня ТзОВ «Меринос-Захід».

Кабмін має розробити систему фінансової підтримки під заставу сільськогосподарської землі і надавати її першочергово дрібним агровиробникам. Таку ініціативу висловив в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com народний депутат («Самопоміч»), член комітету з питань аграрної політики та земельних відносин та учасник міжвідомчої робочої групи з розробки земельної реформи Іван Мірошніченко.

Українським аграріям прогнозують серйозні проблеми в ході найближчих податкових перевірок. Про це повідомляє UBR.

Страхові програми, що діють сьогодні в Україні, дають можливість компенсувати втрати від погодних ризиків, що найактуальніші для конкретного регіону. Страховик готовий підібрати найоптимальнішу пропозицію. Детальніше розповіла керівник Проекту Міжнародної фінансової корпорації «Розвиток фінансування аграрного сектора у Європі та Центральній Азії» Лія Сорока, пише propozitsiya.com з посиланням на газету «АгроМаркет».

Комісія при Мінекономрозвитку затвердила перелік сільськогосподарської техніки українського виробництва, 20% вартості якої компенсується за рахунок коштів державного бюджету.

Діагностика - важлива та складна частина роботи агронома. Точний «діагноз» рослині поставить тільки досвідчений фахівець у лабораторії. У той же час залишається популярним польовий метод діагностики, який можна інтерпретувати в корисний тест, пише propozitsiya.com з посиланням на agronavigator.net.

Група депутатів Верховної Ради нещодавно зареєструвала законопроект №6464 про внесення змін до Закону України "Про оренду землі" для забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку сільських територій.

Завдяки ГМО-культурам сільському господарству упродовж 1996-2015 років вдалося скоротити на 8,1% використання агрохімікатів у виробничому процесі. У кількісному еквіваленті це становить 618 700 т гербіцидів та інсектицидів.

За словами експерта, приховане безробіття пояснюється самозайнятістю місцевого населення Скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення та пов’язана із цим активізація підприємницької діяльності має зупинити відтік економічно-активного населення із сільської місцевості. 

У Радехівському районі Львівської області створять українсько-італійське підприємство «HEMPLUS», що займатиметься вирощуванням та переробкою луб’яних культур

Тенденції зниження цін на зернові культури значно вплинули і на формування цін на ячмінь. Зокрема у поточному сезоні ціни на ячмінь були мінімальними за останні 6 сезонів.

Вирощування технічних конопель в Україні є високомаржинальним бізнесом - показник рентабельності подекуди може сягати більше 180%.

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа парафував текст грантової угоди «Підтримка заходів захисту, які здійснюються з метою боротьби з африканською чумою свиней (АЧС) в Україні». Про це повідомляє AgroTimes.