EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Лідером за темпами і стабільністю зростання інвестицій серед усіх галузей в Україні виявилось сільське господарство.
Рік тому приріст вкладень в нього, за методикою Держстатистики, склав 57%, в поточному ― 58%. Галузь в два рази швидше нарощує інвестиції, ніж в цілому вся економіка країни.

Угорський ринок є надзвичайно перспективним для українських аграріїв завдяки географічній близькості та великому інтересу споживачів до української продукції.

Наступного року в МІП ім. В.М. Ремесла відкриється власний насіннєвий завод та біотехнологічна лабораторія. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

За підсумками січня-березня 2017 року українські аграрії придбали сільгосптехніки на 3,4 млрд грн. Про це повідомляє Аграрний тиждень.Україна, з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

Залізниці України, Азербайджану, Грузії, Ірану та Польщі планують створити новий трансконтинентальний логістичний продукт – транспортний коридор Південь-Захід.

Про це написав голова Укрзалізниці Войцех Балчун.

Фонд державного майна офіційно оголосив конкурс з відбору суб'єктів оціночної діяльності для визначення вартості державного пакета акцій ПАТ "Одеський припортовий завод". Про це повідомляє прес-служба ФДМУ.

Мінагрополітики планує до липня виділити 100-200 млн грн бюджетних коштів на протиепізоотичні заходи.

22 червня в залі Парламенту передбачається розгляд декількох важливих аграрних законопроектів. Про це повідомив на своїй сторінці Facebook народний депутат України Микола Кучер після Погоджувальної ради.

Міністерство аграрної політики та продовольства оприлюднило останні дані по втратам, які зазнали аграрії від заморозків, що кілька разів приходили в Україну в травні.

Ассоциация сельскохозяйственных кооперативов Испании впервые опубликовала прогноз урожая зерна в текущем году – 15,2 млн. т, что является пятым худшим урожаем с 1990г. Валовой сбор зерна снизится до 15,233 млн. т, что на 35% меньше, чем в урожайном прошлом году и на 26% меньше среднего показателя за последние три года. Сообщает агн. Зерно Он-Лайн.

На умовах поставки EXW-елеватор ціни на сою просіли на 200 грн/т, на СРТ-завод на 100-200 грн/т, на умовах FOB (порти Чорного моря) змін не відбулось. На зниження цін впливає наближення нового врожаю, поступове скорочення попиту, укріплення гривні. Про це повідомляє прес-служба Аграрного союзу України.

Американское агропромышленное лобби подвергло критике решение президента Дональда Трампа пересмотреть кубинскую политику своего предшественника Б. Обамы. Заявлено, что разрыв торговых отношений с Кубой нанесет огромный ущерб сельскохозяйственному экспорту США, который в прошлом году составил $221 млн.

Україна входить у десятку світових експортерів широкої номенклатури сировинної продукції агросектору, втім на часі ― відновлення українського фермерства й середнього підприємництва, яке забезпечить розвиток переробки, створення доданої вартості всередині країни та формування нових робочих місць в сільській місцевості. Про це сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передає Урядовий портал.

Найближчі та віддалені ф’ючерсні контракти на свинину коливаються близько позначки $80 за голову.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації «Свинарі України».

У січні–травні 2017 року в Україні всіма категоріями господарств вироблено 3 969 тис. тонн молока, що на 1% менше, ніж за 5 місяців 2016 року.

Про це повідомляє Економічний дискусійний клуб.