EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

"Укрзалізниця" планує до 15 липня розробити програмне забезпечення і технології автоматизованого управління порожніми зерновозами, якими управляє філія "Центр транспортної логістики" (ЦТЛ).

Середнє значення Індексу цін на рослинні олії ФАО в травні склало 168,7 пункту, що на 7,6 пункту (4,7%) вище, ніж минулого місяця, який став третім місяцем падіння цін.

Відтепер українські аграрії зможуть встановлювати щоденний глобальний контроль над станом рослин та земельним фондом завдяки передовим можливостям використання супутникових знімків від компанії Planet, повідомили на сайті Мінагрополітики.

Цього сезону виробники ранньої капусти в Україні мають дефіцит великих партій капусти в господарствах, у той час як закупівельна активність оптових компаній залишається досить високою, пише «АПК-Інформ».

З початку 2017 року Ощадбанк видав 133 кредити сільгоспвиробникам сегмента малого та середнього бізнесу. Загальна сума наданих коштів становить 270 млн. грн. Найбільше профінансовано аграріїв Запорізької, Луганської та Херсонської областей. Про це повідомляє прес-служба фінустанови.

Стимулювання розвитку та застосування технологій в агропромисловому комплексі є важливим завданням Мінагрополітики. Після успішного проведення «АГРО-2017» було вирішено, що в наступному році головною темою виставки стане презентація технологій в аграрному секторі. Таку думку висловила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з європейської інтеграції Ольга Трофімцева під час форуму «AgTech» в рамках виставки «АГРО-2017».

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві розкрили схему незаконного експорту сільськогосподарських товарів. В даний час заарештовано партію пшениці та кукурудзи, вартістю 77,3 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба ДФСУ.

Заплановані інвестиції компанії "Даноша" у відкриття нового м'ясопереробного заводу у Львівській області можуть скласти ЕUR 4 млн, повідомив генеральний директор компанії Крістіан Брокоп.

Рішення Кабінету міністрів про передачу державних земель в оренду через аукціони призведе до зростання корупції через непрозору процедуру проведення.

Споживання пшениці в 2017/18 роках буде на рівні 731 млн т, що нижче квітневого показника прогнозу FAO, і пов’язане з наявністю значної пропозиції фуражного зерна, а це призведе до подальшого скорочення використання пшениці в кормових цілях.

Під час виробничої наради на на базі Гнідавського цукрового заводу був підписаний договір з ПрАТ «Українська технологічна компанія» про початок робіт з модернізації та встановлення біогазового комплексу, який зможе переробляти всі залишки мелясної барди на біогаз, тим самим повністю розвантаживши фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу, повідомляє uprom.info.

Заступник голови Сумської облдержадміністрації Микола Подопригора у ході робочої поїздки районами області обговорив з аграріями впровадження сучасних форм організації виробництва сільськогосподарської продукції, йдеться на сайті Сумської ОДА.

Скандинавський Торговий Інститут (TIS) планує запустити в Україні кілька нових проектів, зокрема, в сфері логістики та сільського господарства. Інвестиції вже пішли, зараз обговорюються команди. Про це розповів директор TIS Пітер Томсен, пише propozitsiya.com з посиланням на latifundist.com.

Кабмін України прийняв постанову про скасування з 1 липня державного регулювання цін на продукти харчування. Зокрема, виробники тепер не будуть зобов'язані декларувати ціни на продовольчу продукцію, а також обґрунтовувати Держспоживслужбі необхідність зміни цін.

Україна та Китай нарешті остаточно узгодили та парафували тексти протоколів санітарних та фітосанітарних вимог щодо експорту з України до КНР шроту соняшникового та бурякового жому.