EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

USDA прогнозує збільшення врожаю соняшникового насіння в Україні до 14 млн т. Це на 250 тис. т більше, аніж зібрали минулого року, повідомляє SuperAgronom.com.

Офіційна реєстрація Міжнародної асоціації виробників гречки в Україні пройшла 15 червня 2017 р., пише Superagronom.com.

У Маріупольському порту цього літа стартує будівництво нового зернового терміналу. Уже підготовлено майданчик для майбутнього інфраструктурного об'єкту.

У січні−травні 2017 року індекс сільськогосподарської продукції порівняно із січнем−травнем 2016 року скоротився на 0,9%. 

Про це повідомляє Держстатистики.

Цей Порядок визначає процедуру проведення нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення: сільськогосподарські угіддя (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища, перелоги) та несільськогосподарські угіддя на землях сільськогосподарського призначення.

Городи в селі Любимівка віднедавна перетворилися на експериментальні ділянки. Тут не побачите ні картоплі, ні томатів, ні огірків. Натомість ген-ген, од краю і до краю, вирощують шафрановий крокус. Що це таке? Найдорожча в світі спеція!

За словами українських виробників, унаслідок весняних приморозків урожай полуниці цього року склав лише 30% від очікуваного обсягу, повідомляє AgroStory.

У сумі на закладання 1 га спаржі українським аграріям треба витратити майже €12 тис. Орієнтовно собівартість продукту буде €0,93/кг.

Міністерство аграрної політики та продовольства України разом з представниками Офісу підтримки реформ (RST) та за сприянням Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) створили допоміжний інформаційний ресурс для всіх стейкхолдерів агросектору. Інфоресурс розрахований на тих, хто шукає конкретну інформацію щодо практичного аспекту ведення агробізнесу в Україні, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

ПАТ «Аграрний фонд» спрогнозував ціни закупівлі зернових за весняною форвардною програмою.

Міжнародна фінансова корпорація (IFC), член групи Світового банку, в 2017 році планує залучити для проектів в Україні близько $250 млн, що істотно перевищує показник 2016 року.
Про це повідомив керівник регіонального офісу IFC в Білорусі та Україні Джейсон Пеллмар, пише «Інтерфакс-Україна».

У поточному сезоні соняшникову макуху вигідніше продавати на внутрішньому ринку, ніж на експортному.

В Україні створили мобільну станцію прийому молока, призначену для дрібних виробників та молочних кооперативів. Станція виконує чотири функції - збір молока, визначення його якості, зберігання та транспортування.

Вся посівна площа сільськогосподарських культур під урожай 2017 року очікується на рівні 26,9 млн га, що на 152 тис. га більше показника 2016 року.

У прийнятому Верховною Радою Законі «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин» (№ 0906) враховано понад 70% зауважень та пропозицій представників бізнесу. На цьому наголосив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.