EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Мова йде про "додаткові річні імпортні квоти за нульовим тарифом" для ряду сільськогосподарських продуктів

Ранні зернові та зернобобові культури зібрані на площі 95,0 тис. га, намолочено 313,9 тис. тонн зерна при середній врожайності 33 ц/га

23 червня 2017 року у Черкасах відбувся Міжнародний день відкритих дверей від групи компаній UKRAVIT, найбільшого вітчизняного виробника ЗЗР та добрив.

Згідно з даними аналітиків USDA, за перші 10 місяців (липень-квітень) поточного сезону, відвантаження пшениці з провідних країн-експортерів зернових збільшилися на 8% (на 10 млн. тонн) у порівнянні з показником аналогічного періоду 2015/16 МГ.
При цьому найбільше зростання експорту продемонструвала Україна, зуміла потіснити багатьох інших постачальників, повідомляє Страху News.

Відбулося перше засідання комісії з формування переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету.

Розвиток технологій і нові технічні розробки змушують аграріїв розвиватися і конкурувати один з одним. Звичні комбайни та сівалки модифікуються до невпізнання, кількість працівників на 1 га сільгоспугідь скорочується в рази. Проте в FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) продовжують говорити про загрозу продовольчої безпеки.

Українські виробники фруктів і ягід за січень-квітень 2017 р. збільшили обсяг реалізації продукції за кордон. Так, яблук експортовано 6,2 тис. т, що додало до аналогічного періоду 2016 р 10,5% в обсязі, тоді як вартість експортованої продукції в січні-квітні 2017 р. зросла на 19,3%, повідомляє «Український клуб аграрного бізнесу».

Зі скасуванням квот на цукор Європейським Союзом з 1 жовтня 2017 року Україна може втратити ринки експорту.

"Укрзалізниця" пропонує вантажовідправникам розглянути можливість збільшення кількості вантажних вагонів шляхом їх придбання та наступного надання УЗ в фінансовий лізинг. Про це заявив глава відомства Войцех Балчун під час зустрічі з представниками зернотрейдерів в Одесі.

Виробництво сільгосппродукції в Україні падає. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Заборона на ввезення незареєстрованих пестицидів згідно зі статтею 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» не дає українським аграріям використовувати передові технології.

Українська соя поки що знаходиться у низькому ціновому та якісному сегменті. Про це в інтерв’ю Аgravery.com повідомив президент Асоціації «Donau Soja» Матіас Крьон.

Укрзалізниця пропонує зернотрейдерам купувати вагони-зерновози та передавати у фінансовий лізинг УЗ. Такий механізм дозволить зменшити дефіцит рухомого складу для перевезення вантажів, повідомив голова підприємства Войцех Балчун.

Компанія Househam повідомляє про створення великоколісного самохідного обприскувача під назвою Predator. Про це повідомляє Traktorist.ua з посиланням на fwi.co.uk.

Сьогодні співпраця в аграрній галузі України та Південної Кореї розвивається дуже активно. Корейські компанії вже успішно працюють в Україні. Одним з прикладів такої співпраці є робота компанії «Posco Daewoo» спільно з Мінагрополітики. Але ми також зацікавлені в тому, щоб й інші представники корейського бізнесу активно виходили на український ринок.