EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Спеціальна технологія вирощування повітряних цибулинок часнику забезпечить високий потенціал розширення виробництва часнику.

Станом на 4 липня в Україні намолочено 957 тис. т ячменю на площі 290 тис. га, що складає 12% від засіяних цією культурою площ. При середній врожайності культури 33 ц/га.

Річна орендна плата за користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення державної власності в Україні в першому півріччі 2017 р. зросла до 12,1% від нормативної грошової оцінки з 9% за аналогічний період минулого року, повідомили в Держгеокадастрі.

За ініціативи Української аграрної конфедерації відбулася друга нарада щодо обговорення та формування Державної стратегії інституційної структури аграрного виробництва. Нарада відбулася 3 липня на базі Ради підприємців при КМ України. У ній взяли участь представники аграрних асоціації – УАК, Аграрного союзу, УКАБ, ВАР, окремих органів виконавчої влади - Держгеокадастру, ДФС, Міністерства юстиції, Мінагрополітики, а також представники аграрних компаній

Витрати на виробництво сільськогосподарської продукції в Україні в січні-травні 2017 р. зросли на 24,7% порівняно з аналогічним періодом 2016 р. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Стартова річна орендна плата за користування земельними ділянками була визначена на рівні 7,26% від нормативної грошової оцінки земель або близько 23 105,97 тис. гривень. За результатами земельних торгів розмір орендної плати у середньому по Україні вдалося підвищити до 12,10% від нормативної грошової (38 472,5 тис. грн)

Украинские аграрии по состоянию на 3 июля при средней урожайности 31,9 ц/га собрали 1,076 млн. тонн ранних зерновых и зернобобовых культу с площади 337 тыс. га (4% от плана). Об этом сообщила пресс-служба Министерства аграрной политики и продовольствия Украины.

В мае 2017 года экспорт гороха из Украины продолжался рекордными темпами. В отчетный месяц Украина экспортировала 49,7 тыс. тонн гороха, что в 2,3 раза больше экспортных поставок в мае прошлого года.

Незважаючи на те, що збиральна кампанія по ріпаку в Україні тільки стартувала, вже зараз можна з упевненістю говорити про те, що країну очікує хороший урожай ріпаку.

На даний момент технологічний персонал тестується на відповідність кваліфікаційним вимогам

Пройти перевірку готові до п'яти підприємств, у тому числі «Козятинський м'ясокомбінат» у Вінницькій області

Станом на 4 липня 2017  р. виробники продають малину по 20-25 грн/кг. Фермери зазначили, що попри зниження ціни, попит на ягоду на внутрішньому ринку досі слабкий, повідомляє «Інфо-Шувар».

Українські ягідники мають унікальну можливість захопити лідерство у вирощуванні, селекції та просуванні смородини як суперфуда. А це значно вигідніше, ніж продавати ягоду.

У ресторанів є складнощі з закупівлею якісних продуктів. Головна проблема для закладу, який робить ставку на салати, - це сезонність. Зараз літо і буде дуже багато українських продуктів, які вироблені на локальному ринку, вони дуже навіть frеsh, але до них є багато питань з якості. Таку думку висловив СEO і співвласник міжнародної мережі fast healthy ресторанів Salateira Олександр Савілов, пише propozitsiya.comз посиланням на delo.ua.

В рамках програми контролю якості харчових продуктів пройшло тестування морозива та заморожених продуктів від провідних українських підприємств.