EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Хотя текущие показатели внешней молочной торговли гораздо ниже докризисного 2013 года, но по сравнению с периодом глубокого кризиса двух предыдущих лет украинский молочный экспорт действительно можно считать успешным.

Нова "Інструкція про кількісно-якісний облік зерна" обмежує накопичення зернового експорту територією морських портів і залишає поза законом решту інфраструктури – сухі порти, склади поза портами.

Спеціалісти Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН розробили і видали методичні рекомендації з технології вирощування та переробки цукрового сорго як сировини для виробництва біопалива.

Після запровадження ринку землі відбудеться зниження рентабельності аграрного бізнесу в цілому. Таку думку висловив експерт з питань земельних відносин Андрій Мартин.

Виробництво сільськогосподарської продукції в Україні (без урахування тимчасово окупованої території Криму і Севастополя, частини зони проведення АТО) в січні-червні 2017 року скоротилося на 2,1% порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

Для серійного випуску нового фінсько-українського зернозбирального комбайну Skif-280 Superior на Херсонському машинобудівному заводі вже готують конвеєрну лінію.

Народні депутати України звернулися до прем’єр-міністра, міністра інфраструктури та голови «Укрзалізниці» з вимогою не допустити транспортного колапсу у сфері перевезень сільгосппродукції.

Компанія Agrofusion, яка є найбільшим українським вертикально інтегрованим виробником томатної пасти, планує у серпні 2017 року ввести в експлуатацію завод з переробки томатів.

Останнім часом ЄС підвищує нормативи щодо якості сільгосппродукції. Це, зокрема, стосується змісту афлатоксинів у кукурудзі. Так, Італії потрібна кукурудза з мінімальним вмістом афлатоксинів, що створює італійським фермерам серйозні проблеми - вони змушені скорочувати посівні площі кукурудзи через виснаження ґрунту і відсутність інвестицій в їх відновлення.

Амідна форма азоту - енергетично найбільш вигідна для рослини. На другому місці за ефективністю - амонійна форма азоту, а на третьому - азотна. Детальніше про це розповів професор, завідувач кафедри агрохімії НУБіП Анатолій Бикін в інтерв'ю propozitsiya.com.

Власники переробних підприємств не дуже активно ведуть сторінки у соціальних мережах. У компаніях стверджують: стала база постачальників сировини та дистриб’юторів виключає потребу в активній рекламі, пише propozitsiya.com з посиланням на agravery.com.

В червні міжнародні ціни на пшеницю в цілому збільшились у зв’язку з несприятливими умовами вирощування сільськогосподарських культур у деяких ключових країнах-виробниках. Експортні ціни на кукурудзу залишалися практично незмінними, а котирування рису продовжували зростати головним чином за рахунок сильного попиту. Про це йдеться в черговому випуску щомісячного бюлетеня ФАО Food Price Monitoring and Analysis.

Квоти Євросоюзу для України абсолютно не відповідають можливостям українського агропромислового комплексу. Таку думку висловив екс-міністр економіки Віктор Суслов.