EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Катар планує вивозити українські чорноземи для створення у провінції Баладіят Еш-Шамаль оазису землеробства. Секретний план покупки українських земель був схвалений еміром Катару Тамімом бін Хамад Аль Тані минулого тижня. Про це повідомив народний депутат Олексій Мушак на своїй сторінці у Facebook, пише propozitsiya.com.

Органіка для України може стати одним із локомотивів. Але Європу, як мінімум ще протягом 10 років, буде цікавити виключно сировина, тому що в них є виробничі потужності, вони хочуть залишати додаткову вартість в себе. Таку думку висловив співвласник компанії "Органік Оригінал" (ТМ "Екород") Андрій Олефіренко, пише propozitsiya.com з посиланням на biz.censor.net.ua.

Міжнародний валютний фонд не виносить як обов'язкову вимогу щодо прийняття земельної реформи в Україні для виділення наступного траншу в рамках програми розширеного кредитування EFF. Про це заявив під час брифінгу в Вашингтоні офіційний представник МВФ Уільям Мюррей, пише propozitsiya.com з посиланням на bbc.com.

Поки ВРУ шукає в собі сили повернути селянам колись відібрану у них землю, великі агрогосподарства не марнують час даремно. Щодня сотні власників паїв підписують з великими господарствами договори оренди на 100–150 років – люди фактично масово втрачають свою землю.

ПАТ «Аграрний фонд» планує розширити інструментарій підтримки агровиробників. Зокрема, розглядається можливість впровадження товарного форварду та аграрних розписок.
 

Спад виробництва сільськогосподарської продукції в Україні в січні-червні поточного року становить 2,1% порівняно з аналогічним періодом 2016 року. Про це повідомила Державна служба статистики України.

В Україні продовжує скорочуватися сільгоспвиробництво. Спад виробництва сільськогосподарської продукції в Україні в січні-червні поточного року становить 2,1% порівняно з аналогічним періодом 2016 року. Про це повідомив УНІАН, посилаючись на Державну службу статистики України.

Наразі в Україні сформувалися п’ять основних моделей розвитку сільських територій. Про це в інтерв’ю AgroPolit.com розповів директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

Визначено топ-5 регіонів за сумою нарахованої бюджетної дотації за лютий – квітень 2017 року у рамках державної підтримки сільськогосподарського виробника.

У Бюджетні на 2018 рік уряд пропонуватиме закласти 1 млрд грн на підтримку малих і середніх фермерів. Про це на Тернопільщині під час огляду ПАП «Іванівське» заявив Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман.

На ряду з сумлінним бізнесом продуктовий ринок країни представляють і не чесні торговці. Близько 90% складу їх продукції може бути фальсифікатом. Про це заявив глава правління громадської організації "Всеукраїнська асоціація захисту прав споживачів" Споживча довіра "Максим Гончар.

В Україні існує та функціонує близько 800 елеваторів. З них лише 50 можна назвати дуже ефективними. Це об'єкти різного ступеня модернізації, які можуть вантажити по 50 вагонів/добу. Загальна ємність зі зберігання в Україні - 30-35 млн т. Про це повідомив президент Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачов.

Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Херсонській області зареєструвало дозвільні документи про введення в експлуатацію 10 важливих інфраструктурних об'єктів для сільського господарства.

Асоціація «УКРСАДПРОМ» та Проект USAID «Агросільрозвиток» узгодили умови співпраці щодо реалізації проекту «Підвищення ефективності, якості та безпечності виробництва і збуту фруктово-ягідної продукції». Підписаним протоколом про наміри визначені та погоджені спільні дії щодо реалізації проекту терміном до 31 липня 2020 року.и Про це повідомляє прес-служба Асоціації «УКРСАДПРОМ».

Цього року Україна вперше змогла суттєво розширити географію експорту черешні і послабити залежність від ринку Росії. Зокрема в червні українська черешня продавалась мінімум в 6 країнах світу.