EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Держава припинила моніторити родючість земель, що призвело до критичного зниження вмісту гумусу в ґрунті. Про це повідомив народний депутат, голова підкомітету Ради з питань соціальної політики агрокомплексу Артем Вітко.

Посівні площі зернових в Україні скорочуються через відсутність державної підтримки фермерів. Таку думку висловив директора Асоціації фермерів і приватних землевласників України Михайло Данкевич.

Асоціація виробників молока (АВМ) відкриє «Лабораторію якості молока», яка допоможе фермерам долати проблему маститів ВРХ та перевіряти молоко на наявність у ньому антибіотиків.

Міністерству аграрної політики і продовольства спільно з "Укрзалізницею" запропонували створити координаційний центр для комунікації з учасниками зернового ринку і координації їх діяльності. Основним завданням координаційного центру є оперативне вирішення проблем, що виникають в процесі перевезення зернових культур. Ініціативу оприлюднив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, пише propozitsiya.com з посиланням на інформацію Мінінфраструктури.

Міністерство юстиції планує практикувати надання земель закладів пенітенціарної системи в довготермінову оренду стратегічним аграрним підприємствам. Натомість отримані кошти направляти в модернізацію системи. Це станеться, якщо уряд схвалить концепцію відомства. Про це повідомив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов, пише propozitsiya.com з посиланням на zik.ua.

Україна за перші шість місяців поточного року збільшила виручку від експорту сільськогосподарської продукції на 28% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до $8,77 млрд, що становить 42,5% від загального українського експорту. Про це повідомила заступника міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофимцева, пишет propozitsiya.com з посиланням на прес-службу відомства.

Аграрії Запорізької області намолотили 2 млн. т зерна нового врожаю з 661 тис. га. Це становить 74% від засіяної ранніми зерновими та зернобобовими культурами площі.

Продукція є органічною, без додавання цукру і лимонної кислоти.

Міністерство аграрної політики й Укрзалізниця у взаємодії з Міністерством інфраструктури повинні створити координаційний центр для комунікації із учасниками зернового ринку з метою ефективного й оперативного вирішення нагальних проблем, які виникають у процесі перевезення зернових культур. На цьому наголосив заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк під час наради за участі представників профільного департаменту Мінінфраструктури, ПАТ «Укрзалізниця» та МінАПК щодо актуальних питань транспортування зерна.

З високою ймовірністю майбутній маркетинговий рік принесе вищі закупівельні ціні на пшеницю та ячмінь. Найцікавіші події розгортатимуться на пшеничному ринку, де зіштовхуються інтереси найпотужніших гравців - США та ЄС. Саме пшениця викликає нині найбільше занепокоєння серед аналітиків і саме її ціновий тренд є найбільш важко прогнозованим. Такі прогнози оприлюднила експерт аграрного ринку Марія Колесник, пише propozitsiya.com з посиланням на газету "АгроМаркет".

Про це повідомив заступник прем'єр-міністра Білорусі Володимир Семашко, пише propozitsiya.com з посиланням на agriculture.by.Поки ми поставляємо 3-3,5 тис. Думаю, в 3-4 рази збільшити поставки можна», - зазначив він.

На формування врожаю картоплі у 2017-му вплинула низка чинників — запізнення із посадкою через погодні умови, холодна весна, скупі опади. Як це вплине на ринок розповів Виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі (УАВК) Віктор Різник.

В урочищі "Яновець" ДП Мокрянське ЛМГ Тячівського району та в урочищі "Рушник" Верхньоволовецького держлісгоспу Воловецького району Закарпатської області було виявлено трупи диких кабанів. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Зміни до постанови КМУ від 15 липня 2005 р. №587 «Про затвердження Порядку справляння збору та використання коштів на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства» були прийняті без публічного обговорення та узгодження із садівниками.

Більшість посівних площ в Україні цього року відведені під вирощування пшениці, кукурудзи, ячменю, а також соняшнику, сої та ріпаку.