EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Іранські вчені працюють над створенням технології отримання компосту з рисових висівок і соломи. Така утилізація харчових відходів дозволить відмовитися від екологічно шкідливого спалювання, пише propozitsiya.com з посиланням на Fertilizer Daily.

В Днепровско-Донецком бассейне на территории Украины может залегать до 4,3 млрд. тонн калийных солей, что эквивалентно 840 млн. тонн оксида калия K2O. Об этом объявила Геологическая служба США (USGS) на основе проведенных оценок залежей минеральных ресурсов на территории Украины и Беларуси.

В українських теплицях стартував збір огірка другої сівозміни. Тепличні комбінати, поки що, збирають огірок невеликими обсягами і на попит не скаржаться.

Про це повідомив глава Міненерговугілля Ігор Насалик.

"Якщо ви говорите про подальше зростання електроенергії, то я не бачу в балансі, який ми представлятимемо НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і компослуг. - ред.), мотивацій для того, щоб ціну на електроенергію збільшувати. 

Американська компанія Avellana Gold розробила проект з видобутку золотої та золото-поліметалічної руди на Закарпатті, в який планує інвестувати близько 100 мільйонів доларів.

Середньомісячна заробітна плата в червні 2017 року сільському господарстві склала 5564 гривні, що на 18,5% більше, ніж у січні поточного року, – випливає з даних Держстату.

В 1992 році він коштував 1,5 куп.-крб., у 1996-му – 52 коп., а сьогодні за нього доведеться викласти цілих 11,47 грн. Про що ми? Сьогодні говоримо про основний соціальний продукт українця – хліб.

Уряд розробив проекти постанов про підвищення акцизів на алкоголь і цигарки і перегляд мінімальних цін.

В Міністерстві агарарної політики відбулося засідання робочої групи з питань функціонування ринку зерна. Серед основних питань був і прогноз виробництва зернових колосових та зернобобових культур.

Хоча в Україні сконцентрована десята частина чорноземів - найродючіших ґрунтів у світі, використання сільськогосподарських земель у країні перебуває на дуже низькому рівні. Підвищивши свою ефективність, українські фермери могли б прогодувати все населення Євросоюзу, повідомляє propozitsiya.com з посиланням на BusinessViews.

Зробити перевезення вантажів на вантажонапружених дільницях більш ефективними можливо завдяки розвитку портової та залізничної інфраструктури, збільшенню парку тягового рухомого складу та ефективному плануванню вантажних перевезень усіма учасниками перевізного процесу. Про це йшлося на нараді транспортників та вантажовідправників в Американській торговельній палаті 2 серпня у Києві, за участю представників Міністерства інфраструктури України, ПАТ «Укрзалізниця» та Адміністрації морських портів України.

Зараз Україну накрила хвиля рейдерства середніх фермерських господарств. Із такою заявою виступив президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ) Іван Томич.

Доступ до ринку землі юридичних осіб може створити підґрунтя для тіньових схем, під якими іноземці можуть заходити на ринок землі України, повідомили в «Українській аграрній конфедерації» (УАК).

Із запровадженням ф’ючерсних контрактів на поставку зерна в Україні з’явиться прозорий механізм ринкового ціноутворення. Таку думку висловив голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук на прес-конференції «В Україні вперше відбулися торги поставними ф’ючерсними контрактами на зернові».

В черговому звіті від ФАО спостерігається підвищення індексу цін на зернові. Так, порівняно з липневим прогнозом індекс зріс майже на 8 пунктів (5,1%) і становить 162,2 пункта, а порівняно з аналогічними даними 2016 року - на 14,1 пункти (9,5%) .