EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Сільгоспвиробники продовжують збирати урожай ріпака. Станом на 7 липня вже було зібрано 2,1 млн т ріпака.

Минулого тижня журнал LANDLORD склав рейтинг ефективності компанії, які пов’язують свою діяльність з рослиництвом і обробляють мінімум 30 000 га сільськогосподарських земель. Рейтинг налічує 17 компаній. Відбиралися вони за показником EBITDA на гектар за результатами 2016 року. Середнє значення EBITDA в списку складає $330 на гектар.

Днями Мінагрополітики та компанія «Київстар» підписали Меморандум про взаєморозуміння, за умовами якого сторони будуть співпрацювати задля впровадження новітніх технологій у процеси виробництва в сільському господарстві.

На сьогодні в Україні працює 47 697 сільськогосподарських підприємств, із яких 70,6% фермерства. За даними Держстату (від 1 листопада 2016 року), кількість діючих фермерських господарств становить 33 682 одиниць. Вони обробляють 4, 439 млн га землі. Тобто, на одне господарство припадає в середньому близько 131,7 га сільськогосподарських угідь. 

Торгові конфлікти давно стали буденністю в агробізнесі. Однак правильний вибір правил торгівлі, а також їхнє розуміння дасть можливість мінімізувати ризики, пише propozitsiya.com з посиланням на ПроАгро.

За період з 2014 по 2016 рр. ціни на каву у ресторанах підвищились у середньому на 25-39%, у поточному році також зберігається тенденція до здорожчання.

Серед глухих лісових хуторів Чернігівщини є один особливий. Це хутор Обирок. Свого часу з нього виїхали майже всі мешканці, але завдяки українським митцям-дауншифтерам, він отримав нове життя.

У сфері використання портових терміналів Україна ще не використала й половини свого потенціалу. По «Великій Одесі» потенціал використано на 50%. В довгостроковій перспективі наявних потужностей державі бракуватиме, тож потрібно їх розвивати і будувати нові, переконаний голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський. Про це пише propozitsiya.com за матеріалами agropolit.com.

Наприкінці жовтня ПБП «Вимал», один із провідних вітчизняних виробників крохмалю, відкриє новий завод на околиці Чернігова, за міською межею. Про це повідомив propozitsiya.com директор фірми Сергій Самоненко.

На експорті м’яса свиней у січні-липні Україна заробила вчетверо більше ніж за сім місяців минулого року — 8,3 млн дол. США. Обсяг валютних надходжень за рахунок експорту живця свиней до Грузії потроївся.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch поліпшило прогнози зростання світового ВВП на наступні два роки.

Українські підприємства не зможуть скористатися кризою, що виникла на ринку яєць ЄС унаслідок виявлення в низці країн випадків зараження цієї продукції фіпронілом.

За словами голови Держрибагентства, українські риболовецькі підприємства восени можуть отримати доступ до фінансування в рамках кредиту ЄІБ на 400 млн євро.

Министерство аграрной политики и продовольствия Украины подписало Меморандум о взаимопонимании с субъектами хозяйствования - экспортерами зерна на 2017/18 МГ.

4 серпня 2017 року, в Мінагрополітики під головуванням заступника Міністра Олени Ковальової відбулося чергове засідання робочої групи з питань функціонування зерна.