EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Технологи швейцарського бренду Barry Callebaut створили четвертий вид шоколаду - рубіновий.

На гектарі можна заробити по-різному. У країнах, де орієнтуються на виробництво ягід, садівництво, отримують більше. Таку думку висловив економічний експерт Любомир Шавалюк.

Міністерство фінансів України планує спростити реєстрацію податкових накладних для підприємців сільськогосподарського сектора.

Земельна реформа – надскладне завдання для нашого політикуму. Однак успішні європейські країни мають вільний ринок землі.

Львівщина має позитивний досвід надання садівникам з обласного бюджету пільгових кредитів (під 5% річних) на поворотній основі через Львівський обласний фонд індивідуального житлового будівництва на селі для розвитку агробізнесу. Ним уже скористалися виробники ягід та садівники області. 

З 9 по 16 вересня відбудеться торговельна місія до Республіки Індія, а саме до м. Нью-Делі та Мумбаї. Робота над організацією цієї місії велась протягом багатьох місяців та була організована, як завжди, Міністерством економічного розвитку та торгівлі України, Офісом з просування експорту, за участі Міністерства аграрної політики та продовольства України та Держпродспоживслужби.

Кабінет Міністрів України в рамках політики розвитку транзитного потенціалу України та використання логістичних можливостей держави ухвалив рішення про зниження ставок портових зборів з 1 січня 2018 року. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання Уряду в середу, 6 вересня.

За підсумками першого півріччя 2017 року на молокопереробні підприємства України надійшло 1,3 млн тонн молока базової жирності, що на 3,3% більше, ніж за перше півріччя минулого року. Про це повідомила аналітик Асоціації виробників молока Яна Музиченко.

Україна стабільно нарощує виробництво і експорт зернових. Але на шляху позитивної динаміки розвитку сільськогосподарської галузі стають проблеми з логістикою. Наслідки для країни можуть бути вкрай негативними, від банкрутства сільгоспвиробників - до трудової міграції населення. Такі прогнози у експертів і учасників ринку, пише propozitsiya.com за матеріалами elevatorist.com.

1 листопада у ВЦ «КиївЕкспоПлаза» дирекція міжнародної виставки «АгроКомплекс 2017» разом з партнерами проводить конференцію «Від виживання до розвитку. Успішний досвід використання інструментів кооперації та фінансово-кредитних інститутів».

Науковці Поліського аграрно-екологічного інституту НАН Білорусі разом з аграріями вже взялися вирощувати культуру, яка може затьмарити кукурудзу, принаймні силосну. ЇЇ назва - сильфій пронизанолистий, пише propozitsiya.com з посиланням на kurkul.comi.

Науковці північних штатів США запропонували нову інноваційну технологію вирощування укривної ожини з використанням Y-подібної рухомої поворотної шпалери, яка дає змогу укладати кущі на зиму, не знімаючи їх зі шпалери пише propozitsiya.com за матеріалами agronom.com.ua.

Поки європейські та американські вчені лише починають досліджувати корисні властивості канабісу, в Китаї «трава» - не новомодний продукт, а невід'ємний компонент народної медицини, харчової промисловості і сільського господарства.

7-8 вересня на полях групи компаній «ТАК», що на Тетіївщині, відбудеться наймасштабніша щорічна виставка-демонстрація техніки в польових умовах «Битва Агротитанів 2017».

Державне підприємство «Сервіс» планує побудувати інноваційну ферму у Київській області для розведення товарного африканського сома. У компанії вважають, що це один із найбільш перспективних видів риби для дистрибуції на українському ринку.