EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Чисте, свіже, на 100% натуральне швейцарське альпійське повітря.

У серпні до ділового життя України повернулася активність. Кількість вакансій зростає у всіх професійних сферах. Про це розповіла Катерина Криворученко, фахівець експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу hh.ua.
"Найактивнішими були роботодавці в сферах "інформаційні технології, інтернет, телеком", "банки, інвестиції, лізинг", "початок кар'єри, студенти", – розповідає вона. – Тенденція запрошувати до штату молодих фахівців зберігалася останнім часом, а в серпні стала ще помітнішою".

У разі продовження процесу дерегуляції Україна зможе зайняти 40-місце в рейтингу легкості ведення бізнесу Світового Банку Doing Business, заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Цьогоріч на Херсонщині рекордний врожай овочів, тепер перед аграріями стала проблема як зібрати та зберегти урожай томатів, адже через велику кількість плодів господарства не встигають збирати та реалізовувати урожай.

Теоретично об’єктом рейдерської атаки може стати будь-яке господарство. Хоча більше ризикують не великі агрохолдинги, а фермерські господарства та малі (за площею земельного банку) підприємства. Втім критерій величини тут не вирішальний. Під прицілом рейдерів в першу чергу опиняються слабкі господарства - у фінансовому, кадровому, адміністративному, громадському та найбільше юридичному аспектах.

У фермерському господарстві "Степове", яке має в обробітку 3,2 тис. га в Кіровоградській області, експериментують з вирощуванням різних нішевих культур. Перепробували чимало - мак, коріандр, технічні коноплі, нут тощо. А ось гарбуз можна побачити на полях четвертий поспіль і господарство вже має напрацьовану технологію його вирощування.

Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту підвищити в 10 разів розмір гарантійного внеску, який стягується з учасників аукціонів із придбання права на оренду землі.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України ввело санкції відносно ряду російських постачальників мінеральних добрив, зокрема, підприємств групи «Єврохім».

В Україні запустили американський проект з підтримки аграрного розвитку. Планується виділити понад $20 мільйонів безкоштовних грантів до 2020 р.

Завдяки датчикам фермери тепер можуть відстежувати та визначати стан врожаю, худоби та сільгосптехніки в режимі реального часу, а автоматизація робить їхнє життя ще більш безтурботним з використанням ботів та дронів. У майбутньому ж сільське господарство взагалі не потребуватиме втручання людей, пише propozitsiya.com за матеріалами bakertilly.ua.

У сезоні 2017/2018 Україна має профіцитні баланси за всіма основними сільськогосподарськими культурами.

Через недостатню кількість запилювачів, іншими словами, бджолосімей, які трудяться на соняшникових полях, Україна щорічно недоотримує 1,4 млн т чи не найважливішої своєї експортної культури. Про це розповів експерт з ринку меду Мирон Пундор в ексклюзивному коментарі кореспонденту propozitsiya.com.

Хвиля популярності крафтового пива - продукту маленьких пивоварень, виготовленого за традиційними, "ремісничими" рецептами - прийшла в Україну кілька років тому з США. Але якщо в Штатах крафтові пивоварні захопили вже чверть всього пивного ринку, у нас крафтове пиво відвоювало поки близько 1% ринку. Хоча з кожним днем цей тренд поширюється, пише propozitsiya.com за матеріалами delo.ua.

Через погоду врожай в деяких областях України скоротився майже втричі. Експерти називають це однією з причин, через яку на українців чекає чергове подорожчання продуктів. До неї додається зростання цін на паливо і добрива, а також бажання виробників заробити якомога більше. Такого висновку дійшли економісти, пише propozitsiya.com за матеріалами facenews.ua.

Прем'єр додав, що контроль таких об'єктів буде здійснюватися для забезпечення якості українських продуктів харчування.