EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Компанія "НІБУЛОН", Херсонська обласна державна адміністрація та Гомельський обласний виконавчий комітет підписали меморандум про співробітництво та партнерство.

Форм підприємництва у сільському господартсві є багато - починаючи від ФОП та закінчуючи СФГ, приватними підприємствами, товариствами, об'єднаннями тощо. Проте ключовими, усталеними формами - є фермерське господарство та товариство. Про переваги і недоліки обох форм розповів адвокат IMG Partners Віталій Янкович, пише propozitsiya.com за матеріалами agravery.com.

Передбачені в проекті державного бюджету на 2018 рік 6,8 млрд гривень на підтримку розвитку сільгоспвиробництва є значно меншою сумою, аніж потребує аграрна галузь.

Согласно прогнозам аналитиков Oil World, по итогам августа-сентября т.г. страны ЕС заметно увеличат закупки семян рапса в сравнении с уровнем аналогичного периода годом ранее. 

ЧМП «Вимал» має намір побудувати на Чернігівщині завод із вторинної переробки картоплі — з відходів виробництва крохмалю вироблятимуть кормові та харчові протеїни і рідкі добрива. Це не тільки підніме технології на новий рівень, а й дозволить отримувати продукти з дуже високою доданою вартістю, пише propozitsiya.com із посиланням на potatopro.com.

Станом на 2 жовтня, яблуко сорту Голден є одним з найдорожчих в Україні серед інших популярних зимових сортів, до того ж його вартість, в порівнянні з минулим роком зросла майже в 1,5 рази.

За два роки Офіс по просуванню експорту, створений для допомоги вітчизняним підприємствам при виході на нові ринки, спільно з Мінекономрозвитку надав підтримку понад 4 тис. українських компаній. 

Незважаючи на активізацію ринку елеваторів - плюс 10-12 млн тонн зберігання за останні 10 років - він ще має значний потенціал для розвитку. Адже на сьогоднішній день в Україні попит на зерносховища значно перевищує пропозицію.

У 2018 році курс української національної валюти по відношенню до долара може впасти до позначки 34 гривень, при тому, що експерти прогнозують, що середній прогноз курсу на кінець наступного року складатиме 29,55 гривень за долар.

Біткойн та інші криптовалюти не несуть в собі загрози для світових центробанків і фіатних валют.

Тема вагонів для зернового ринку з приходом нового сезону набуває ще більшої гостроти. Так, Група компаній Alebor Group не йде в регіони, в яких є проблеми з вагонами. Через дефіцит рухомого складу в західних областях група навіть переглянула свої плани по будівництву елеваторів в цій частині України. Про зміни повідомив співзасновник ГК Alebor Group Олексій Кустов, пише propozitsiya.com за матеріалами elevatorist.com.

Щомісячно Єгипет готовий імпортувати 2-5 тис. тонн українського м’яса великої рогатої худоби, однак наразі Україна не може забезпечити такий обсяг.

Українські цукровари вже виготовили понад 200 тис. тонн цукру у поточному маркетинговому році. Про це повідомляє НАЦУ «Укрцукор».

Східний Агропорт цього року у Харкові відбудеться в рамках Всесвітнього дня продовольства (WFD), який проходить вже понад 10 років у жовтні у всіх країнах-членах ООН.

В серпні 2017 року Україна поставила на зовнішні ринки близько 60 тонн часнику на загальну суму $59 тис., а це в 6 разів перевищує показники експорту за липень.