EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

ДПЗКУ презентувала осінню форвардну програму закупівель зернових майбутнього врожаю. Заплановані у поточному періоді обсяги закупівлі зернових у сільгоспвиробників - не менше 200 тис.тонн озимої пшениці, 80 тис. тонн озимого ячменю та 15 тис. тонн озимого жита.

Іранський бізнес зацікавлений у створенні сільськогосподарських підприємств в Україні. Про це йшлося у ході зустрічі керівництва ТПП України та делегації Ісламської Республіки Іран на чолі з головою Комісії сільського господарства, води та навколишнього середовища ТПП провінції Ісфаган.

Планка для харчової продукції, яка завозиться в Україну, залишається відверто заниженою. А українці, купуючи продукти навіть відомих західних торгових марок, отримують товар гіршої якості, ніж споживачі в ЄС. Таких висновців дійшли експерти, пише propozitsiya.com за матеріалами zakarpatpost.net.

Група високопоставлених зернотрейдерів, які залишили всесвітньо відомого агротрейдера - компанію Louis Dreyfus наприкінці серпня, збираються заснувати в Швейцарії нову зерноторгову компанію. Остання зосереджуватиметься на поставках з України. Про це повідомляє propozitsiya.com з посиланням на інформагенцію Reuters.

Після різкого спаду обсягів закупівлі сільськогосподарської техніки та обладнання у 2014 році, який був спричинений початком воєнних дій, тимчасовою втратою територій, економічною та політичною кризою, вітчизняні агропідприємства починають більш активно оновлювати та дообладнувати свої машинно-тракторні парки, зазначив науковий співробітник відділу інвестиційного та матеріально-технічного забезпечення Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Ярослав Навроцький.

 

На Херсонщині в розпалі збирання рису. Та врожай через примхи погоди не радує аграріїв.

Активну участь українського бізнесу в зарубіжних держзакупівлях стримує низка бар'єрів, які можуть бути усунені державою в рамках політики дерегулювання

Минулого року серед нішевих культур найбільш витратним було виробництво гречки і насіння льону-довгунця. Зокрема, середній рівень рентабельності виробництва гречки торік сягав 87,5%, соняшнику - 63%, сої - 52%, а ріпаку - взагалі 45%.

До кінця 2016/17 сезону традиційно обсяги переробки соняшнику в Україні скоротилися. 

Товарообіг між Україною і Австралією зріс на 56,3%.

Додаткові торговельні преференції Європейського Союзу для України набрали чинності 1 жовтня, за винятком лібералізації експорту ячменю, пшениці і кукурудзи - ці преференції набудуть чинності 1 січня 2018 року.

У вересні в Україні зафіксовано найкращий показник продажу нових автомобілів з початку року.

Головними інвесторами стали Кіпр і Британія.

Якщо проаналізувати найвищі зарплати у світі (за місяць), можна визначити ті міста, де мешкають найзаможніші люди.

Внаслідок регіональних змін клімату, зокрема, зниження вологості, українські аграрії збільшуватимуть посівні площі під сорго.