EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Для прискорення зростання економіки і залучення іноземних інвесторів Україні необхідно розблокувати процес приватизації.

За даними операторів ринку, в серпні 2017 року з України було експортовано 1158 тис. тонн ячменю, що незначно поступається показнику минулого року (1192 тис. тонн було в серпні 2016).

У новому 2017/18 сезоні соняшник вимагає до себе пильної уваги всіх учасників ринку. Ще навесні, в період посівної, традиційно постало питання розміру площ під цією олійною культурою, і, як завжди, аналітикам довелося дооцінювати офіційні дані. 

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) ухвалить рішення про участь в приватизації “Приватбанку” тільки після того, як в Україні запрацює закон про державні банки.

Площа малопродуктивних і забруднених ґрунтів на території України сягає майже 15 млн га. Про це повідомив директор Національного центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» академік НААН Святослав Балюк.

Якщо в Україні триватиме тенденція використання новітніх технологій та збільшення врожайності, то до 2022 року вітчизняні аграрії зможуть вирощувати біля 100 млн т зернових та олійних культур. Такі прогнози оприлюднив президент Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачов, пише propozitsiya.com за матеріалами glavcom.ua.

Україна ввійшла в топ-10 експортерів харчової продукції до Європейського союзу, що робить її одним з гарантів продовольчої безпеки ЄС. Таку оцінку під час Київського міжнародного економічного форуму озвучила заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України - торговий представник України Наталія Микольська, пише propozitsiya.com за матеріалами telegraf.com.ua.

Озимим культурам і багаторічним травам та насаджень загрожують гризуни. Зберегти сходи озимих зернових та ріпаку допоможе своєчасне виявлення та знешкодження гризунів. Про це пишеpropozitsiya.com за інформацією Держпродспоживслужби.

З 1 жовтня 2017 року набув чинності Регламент 2017/1566 Європейського Союзу про надання Україні додаткових торговельних преференцій на цілий ряд українських аграрних товарів, яке діятиме протягом 3-х років.

На півночі Ізраїлю тестують помідори, що вимагають мінімального поливу. Новим томатам потрібно на 90% менше води, ніж для культивації традиційних сортів, пише propozitsiya.com за матеріалами euronews.com.

Через недостатню кількість в Україні підприємств-переробників льону олійного аграрії не наважуються збільшувати посівні площі під культурою.

Великого значення в українському агросекторі набуває якість основного ресурсу сільгоспвиробництва — землі, і те, наскільки раціонально та ефективно цей ресурс використовується, повідомляє a7d.com.ua.

У ВРУ зареєстровано законопроект "Про державний контроль за генетично модифікованою продукцією в сільському господарстві і харчовій промисловості"

Стрімке зростання промислового та аграрного виробництва, поступ науки та поява технічних новацій вносять відповідні корективи в розвиток. Логістика не є винятком - сьогодні запроваджуються сучасні методи завантаження та розвантаження товарів із застосуванням спеціалізованої техніки, удосконалюється й сама тара для перевезення вантажів. Вона стає більш надійною та безпечною. Яскравий приклад ємностей для перевезень останнього покоління - флексітанк.

Збільшення сімейних ферм в Україні до півмільона забезпечить до 2 млн робочих місць у сільській місцевості.