EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Світовий виробник м’яса яловичини та птиці Cargill інвестував 17 мільйонів доларів в стартап з виробництва м’яса з живих клітин тварин.

Польська компанія «Sorter» планує випускати технічне обладнання для сільськогосподарської галузі в Україні. Про це повідомив керівник компанії «Sorter» Конрад Гжещик, пише propozitsiya.com за матеріалами agropolit.com.

Розрахунки по заготівлі грибів, де на 1 га лісової грибоносної площі щорічно заготовлюється до 35 кг грибів, показують, що господарський ефект від збору грибів з одиниці лісової площі вище в 5 разів, ніж від вирощування на ній деревини, пише propozitsiya.com за матеріалами wordpress.com.

Виробництво сої без ГМО може принести Україні до $200 млн додаткового прибутку. Тільки в країнах ЄС попит на соєвий шрот без ГМО, який використовується в харчовій промисловості, становить 5 млн тонн в рік. Крім того, споживачами сої без ГМО є і країни Південно-Східної Азії.

Перспективи формування національного бренду соняшникової олії та його просування на ринку як ефективної торгової стратегії учасники конференції обговорили під час дискусійній панелі «Соняшникова олія. Національний бренд як ефективна торговельна стратегія», в рамках V Міжнародної конференції «Black Sea Oil Trade».

Компанія «П’ятидні» першою у Волинській області почала вирощувати нут.

У сезоні 2017/2018 Україна має профіцитні баланси за всіма основними сільськогосподарськими культурами. Про це повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час засідання Уряду, доповідаючи про проміжні підсумки збирання врожаю.

Цінний комплекс для виробництва чорної ікри в Одеській області виставлено на продаж за 18,5 млн грн.

"ОТП Банк" вивів на ринок кредитну програму - «ОТП Агро-фабрика», яка швидко та просто за мінімальної застави, або навіть без твердої застави взагалі, дозволяє кредитувати фермерів.

Іноземні компанії контролюють майже 2,5 млн га земель в Україні. Про це в інтерв’ю AgroPolit.com розповів координатор проекту Land Matrix в Україні та Східній Європі, ГО Екодія Михайло Амосов.

Транснаціональна корпорація Olam International Ltd. (Сінгапур) планує вкласти багатомільйонні інвестиції в будівництво портово-зернового терміналу в одному з портів України

FAO починає впроваджувати ряд проектів, спрямованих на вирішення або спрощення проблем людей, які змушені мігрувати. Про це повідомив координатор програм FАО з реагування в надзвичайних ситуаціях в Україні Фаррух ТОіР, пише propozitsiya.com за матеріалами ekonomika.eizvestia.com.

Незабаром у місті Сан-Франциско буде введений податок на роботів. За ймови їх впровадження, компанії, які взяли на роботу машини замість людей, повинні будуть платити останнім компенсацію за втрачені місця. Про це пише propozitsiya.com за матеріалами popmech.ru.

Українські виробники отримали можливість постачати на ринок Туреччини додаткові обсяги аграрної продукції. Це стало можливим завдяки окремим рішенням Уряду Туреччини щодо збільшення квот і зменшення ввізного мита.

Дефіцит ванілі на світовому ринку поставив під загрозу виробництво традиційного морозива. Ціни на ваніль виросли до рекордних позначок, в десятки разів перевищують рівень, що спостерігався кілька років тому, передають британські та американські ЗМІ.