EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

ПАТ «Гнідавський цукровий завод» розпочав новий сезон цукроваріння. На підприємстві цьогоріч планується прийняти понад 500 тис. т буряку, що на 20% більше ніж минулого року.

За допомогою сучасних технологій фермер може отримати від свого бізнесу по максимуму, зробити його дійсно зручним і ефективним. Пропонуємо розглянути 5 популярних додатків для мобільних телефонів, які тим чи іншим чином полегшують ведення сільського господарства. Все, що потрібно, аби їх отримати - мати пристрій на платформі iOS або Android, пише propozitsiya.com з посиланням на agrotechnika.com.ua.

Незважаючи на несприятливі погодні умови в цьому сезоні за підсумками збирання зернових в Україні зафіксовані нові рекорди по врожайності ячменю і жита в країні.

Єврокомісія підвищили мита на імпорт в країни ЄС кукурудзи, сорго та жита з 5,16 €/тонна до 10,95 €/тонна, повідомляє агентство Зерно Он-Лайн з посиланням на Офіційний журнал ЄС.

Юрій та Настя Трофимчуки з Білоберіжжя стали батьками трьох донечок. Після пологів молода сім`я зіткнулась із матеріальними труднощами. Якщо всі медичні послуги надаються безкоштовно, то для щоденних потреб малюків не вистачає коштів.

За даними Держстату у січні-червні 2017 року обсяги освоєних капітальних інвестицій у сільське, лісове і рибне господарство становили понад 24,9 млрд грн і зросли порівняно з аналогічним періодом минулого року на 40,6%. Їх частка у загальному обсязі інвестицій в економіці країни збільшилась з 14,5% (І-ше півріччя 2016 року) до 16,1%.

Компанія «Варіант Агро Буд» успішно провела випробування першої зрошувальної машини на полях підприємства «МПК «Катеринославський» в Дніпропетровській області, установка вже працює на повну потужність. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на інформацію прес-служби компанії.

З початку 2017/18 маркетингового року (липень 2017 - червень 2018), станом на 30 серпня, українські аграрії експортували 5,8 млн тонн зернових.

За I півріччя 2017 року аграріям надано бюджетних дотацій в обсязі 1,91 млрд грн, що в свою чергу становило близько 2% від валової вартості аграрної продукції, на підтримку якої спрямовані бюджетні асигнування. 

У серпні поточного року на українському ринку спостерігалося зростання цін на насіння білої гірчиці. Ріст був обумовлений високим попитом експортно-орієнтованих компаній на тлі помірної кількості пропозицій сировини.

Виноградарство є однією з високоприбуткових сфер агробізнесу, що за рівнем рентабельності вирощування не поступається таким поширеним сільськогосподарським культурам, як соняшник і соя.

Половина населення країни має дохід нижче фактичного прожиткового мінімуму.

Національний банк стурбований неконтрольованим потоком готівкової гривні, яку приймають в українців фінансові компанії та агенти банків. На сайті відомства опублікований проект постанови, яким небанківські фінустанови зобов'яжуть зараховувати готівкову гривню, призначену для подальшого перерахування, на спеціальний рахунок.

Національна асоціація цукровиків України «Укрцукор» візьме участь у бізнес-поїздці до Гонконгу, організованою Радою з питань експорту продовольства (UFEB) та представить вітчизняних виробників цукру на національному стенді.

За січень-липень Україна поставила на зовнішні ринки 31 500 тонн меду. Третину закупили США, ще стільки ж — Німеччина і Польща. Порівняно з минулим роком експорт виріс вдвічі. Найбільші поставки зафіксували у березні — 7 000 тонн.