EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Актуально

Згідно даних останнього прогнозу Департаменту сільського господарства США (USDA) глобальне виробництво пшениці в 2017/18 МР зросте до 743,18 млн т, що на 5,35 млн т біліьше за дані минулого прогнозу.

У 2016/17 МР група компаній «НІБУЛОН» досягла одного з кращих експортних показників. Більше сільгосппродукції компанії вдалося експортувати лише у 2009/10 МР та за попередній звітній період (2015/16 МР). Про це повідомила прес-служба компанії.

На українську соняшникову олію, що випускається під місцевим брендом «Цзиньлунюй», припадає 40-відсоткова частка на внутрішньому ринку Китаю. Про це йдеться у статті «Дзеркала тижня».

Станом на 1-ше серпня чисельність свиней у с.-г. підприємствах України дорівнює близько 3,49 млн голів. Це на 9,7% менше ніж рік тому. Така кількість свиней співставна з показниками 2011-2012 рр, коментують в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України», з посиланням на дані ДССУ.

Через весняні заморозки в Україні вціліла лише половина фруктів та ягід. Урожай, який зберігся, часто деформований та неякісний.

Рання, дощова і холодна весна призвели до гальмування зростання культурних рослин, зокрема соняшнику, тоді як бур'яни продовжували нормально вегетувати. Ця обставина спантеличила багатьох агрономів, адже бур'яни вже увійшли в фазу, коли необхідно вносити гербіциди, проте холодна погода не давала цього зробити. В результаті найсерйознішою проблемою соняшнику в сезоні-2017 стала погана дія гербіцидів, що призвело до надмірної засміченості посівів.

Згідно оперативної інформації НАЦУ «Укрцукор», ДСБУ «Аграрний фонд» має намір до кінця вересня реалізувати на внутрішньому ринку цукор зі своїх запасів, термін придатності якого вже вийшов. Про це повідомляє прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

Фермери Херсонської області на присадибних ділянках вирощують шафранові крокуси. Це найдорожча у світі спеція з унікальним смаком і лікувальними властивостями.

Експорт аграрної продукції з України за підсумками п'яти місяців цього року досяг 43% із загальної структури експорту, збільшившись на 2% порівняно з тим самим періодом минулого року. Головними позиціями при цьому, як й у 2016 році, стали зернові і соняшникова олія, пише propozitsiya.com за матеріалами Нового времени.

Під час дослідження очікувань сільськогосподарських підприємств у ІIІ кварталі 2017 року, щодо перспектив розвитку їхньої ділової активності, спеціалістами Держкомстату було проведено опитування серед підприємств – виробників продукції рослинництва та тваринництва.

Ряд британських організацій і компаній зайнялися спільною розробкою автоматизованого точкового розпилювача гербіцидів. Випробування прототипу пристрою анонсуються на 2018 рік.

Українські виробники молочної продукції у січні-липні 2017 року заробили на експорті на 69,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Як повідомив аналітичний департамент Ради з питань експорту продовольства (UFEB) з посиланням на дані Державної фіскальної служби, обсяг валютних надходжень від продажу молочних продуктів склав 140,8 млн дол.

Виробники пива "Клинское" та "Старый мельник" об'єдналися на ринках України та Росії.

Сільгоспвиробники змагатимуться в двох номінаціях: «Кращий врожай гібриду кукурудзи DuPont Pioneer» та «Кращий врожай гібриду соняшнику DuPont Pioneer».

ЄС вперше за майже три роки запровадив мито на імпорт кукурудзи, жита і сорго.